Scott Brown steekt grote teen in electorale badwater

Politici die New Hampshire bezoeken, kruipen er onder het vergrootglas van de media; ze komen er niet voor het graniet, maar vanwege hun politieke ambities.

Wie doet er voor de Republikeinen en Democraten mee in de race om het Witte Huis in 2016? Lastige vraag. Iedereen wacht op een definitieve go van Hillary Clinton en Chris Christie en voor alle andere kroonprinsen en -prinsessen is het zaak om niet al te gretig over te komen, zonder onzichtbaar te blijven trouwens. In dat schemergebied is het prettig peilen en rustig analyseren wat de reacties op een mogelijke deelname zouden kunnen zijn.

Against all odds

Dat schemergebied is trouwens een heel exacte plaats op de electorale kaart van Amerika – New Hampshire is the place to be voor wannabee presidentskandidaten. En wie meldde zich in het oog van de camera’s? Juist: Scott Brown (voormalig fotomodel) kwam langs om voor de liefhebber zijn boek te signeren (Against All Odds) en andere Republikeinen aan geld, veel geld te helpen. Tenminste, dat was de cover waaronder een huizenhoge ambitie schuilgaat om voor New Hampshire de Senaat in te gaan en, hij ontkende noch bevestigde, het presidentschap.

Ambitieuze man

Probleem: Browns cover is bijzonder slecht. Ga maar na: een verloren race (Elizabeth Warren won zijn zetel in 2012), een boek vol (persoonlijke) inzichten, commentator bij Fox en vervolgens de inzet om voor partijgenoten geld in te zamelen is een klassieke opmaat voor deelname aan de strijd om de presidentiële nominatie. En New Hampshire (net als Iowa en Florida) is de ideale plek om eens voorzichtig het electorale badwater te temperaturen; niet alleen voor een zetel in de Senaat.

Waar ben ik?

Brown bezocht de Granite State vorige week en hij is is er donderdag 19 december weer. Dan is hij is de key note spreker voor een groot feest om geld in te zamelen voor de Republikeinse Partij. Als hij tenminste weet waar hij precies is. Want dat blijft even wennen, zo aan het begin van een lange, lange mars door de Republikeinse instituties (zie video). Zijn vergissing (hij dacht in Massachusetts te zijn) ving hij elegant op – door de staten op te sommen waar hij ook was. De man heeft het druk, veel te druk voor het signeren van een boek alleen. Scott Brown is kandidaat voor 2016. En elk bezoek aan New Hampshire is een argument voor die stelling.

One thought on “Scott Brown steekt grote teen in electorale badwater

  1. Pingback: Obamadrama | ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *