Tim Bishop is Barack Obama is Rob Ford

Tim Bishop is een Democraat die al sinds 2003 namens New Yorks first congressional district in het Huis van Afgevaardigden zit. Volgend jaar hoopt Bishop herkozen te worden. Maar in zijn district woont ten minste één persoon die daar een stokje voor wil steken: George Demos.

Hoe?

Tim Bishop heeft een schandaaltje aan zijn broek hangen. Tijdens de verkiezingscampagne in 2012 vroeg een inwoner van zijn district te helpen bij een paar vergunningen. Eric Semler, de kiezer in kwestie, wilde vuurwerk afsteken bij het bar mitzvahfeest van zijn zoon. Probleem was alleen dat het bedrijf dat hij had ingehuurd niet over de juiste vergunningen beschikte. Dus stuurde Semler een mailtje naar zijn Afgevaardigde.

Corruptie?

Tim Bishop zou de vergunningen die Semler nodig had regelen en het feest kon gewoon doorgaan. Een paar dagen voor het feestje kreeg Semler een mailtje van het campagneteam van Bishop: of hij misschien wilde doneren aan de campagne. Er gaan verschillende verhalen rond over de volgorde van het contact. Bishop zegt dat Semler had aangeboden om te doneren, Semler zegt dat de vraag om geld uit de lucht kwam vallen. Either way is er de schijn van belangenverstelling. Of Bishop ook daadwerkelijk iets onoorbaars heeft gedaan, wordt nu uitgezocht door de House Ethics Committee.

“Tired of politicians?”

George Demos lijkt de uitkomst van dit onderzoek niet af te willen wachten. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor de Republikeinse nominatie in het New York First en gaat er gelijk met een gestrekt been in. Gisteren verscheen onderstaande ad van Demos.

 

 

Het spotje begint met de vraag of u al die beroepspolitici ook zo zat bent. Daarna verschijnen er drie gezichten in beeld: Tim Bishop, Barack Obama en Rob Ford.Dat is geen rijtje waar je als Democraat tussen wil staan als je al op de wip zit.

Democraten zijn sinds de problemen met Obamacare al bang om in 2014 aan Obama te zijn gekoppeld, maar tegenwoordig worden ze zelfs al aan de crack rokende burgemeester van Toronto gekoppeld. Tegen dat soort aanvallen kan je je bijna niet verdedigen. Als New Yorks first congressional district een voorbode biedt voor de campagne van volgend jaar, kan 2014 zomaar een jaar vol negative campaigning worden. George Demos is er in ieder geval klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *