Voting Wars, part II: Dan Branch, Texas

Wie de criteria van stemmen beheerst, beheerst het stemmen. Begrijpt ook Dan Branch – soldaat in de Texaanse voting wars.

Meet Dan Branch. Hij wil Attorney General van Texas worden. Een belangrijke functie om de federale overheid buiten de deur te houden en dat is dan ook Branchs belangrijkste agendapunt. Meer specifiek: Branch wil de kieswetgeving (Texanen moeten zich identificeren om te kunnen stemmen) vooral Texaans houden. Die kieswet discrimineert. Wie niet aan de ID-eisen kan voldoen, en dat zijn vooral arme inwoners die de nodige papieren helemaal niet kunnen betalen, kan niet stemmen. En wie dat niet kan, zeggen critici, zijn vooral Amerikanen die op Democratische kandidaten zouden stemmen.

Dat is het argument ter linkerzijde. Dan Branch heeft gewoon een hekel aan de federale overheid en aan fraude. Punt. Hij is voor traditionele waarde. Texaanse waarden. Dat u het weet. Want er zijn grenzen en Branch trekt die met zijn prachtige laarzen in het Texaanse zand. Tot hier en niet verder. Als u op hem wilt stemmen, moet u zich wel eerst even identificeren. Anders fraudeert u – ook als u Dan daarmee aan een overwinning helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *