Paul Ryan is (bijna) exit

Deze week stemt het Huis van Afgevaardigden voor de Bipartisan Budget Act 2013 en die wet zou wel eens het graf van Paul Ryans kansen op de nominatie van 2016 kunnen zijn. Een graf dat hij voor zichzelf heeft gegraven. De wet verhoogt het uitgave plafond met ruim een triljoen in 2014 en 2015 en belastingverhogingen (beter: toeslagen). Hoe dan ook een gruwel voor oerconservatieve Republikeinen. Democraten feliciteerden wie het maar wilde horen met dit bipartisan succesverhaal. Tea Party-leiders struikelden over elkaar om Paul de les te lezen.

Todd Cefaratti (TheTeaParty.net) was woensdag de eerste die Paul toebeet dat een handtekening onder deze wet het eind van zijn presidentiële aspiraties zou betekenen. Het contraseign betekent dat “… he can kiss goodbye any chances of running for president in 2016”. Marco Rubio verweet Paul dat de deal het voor Amerikanen moeilijker maakten om de American Dream te verwezenlijken. Geconfronteerd met die kritiek stelde een verraste Paul aan Rubio voor om het plan toch eerst even door te nemen. En ook de Hertiage Action maakt gehakt van de deal en roept Amerikanen op hun vertegenwoordigers aan te sporen komende week tegen de deal te sluiten.

 

 

Heeft Paul dan helemaal geen steun? Jawel, van John Boehner. In een zeldzame rant nam hij afstand van de kritiek die vanuit de rechtervleugel opborrelt en aan momentum lijkt te winnen. Schande, vindt Boehner. “They’re using our members and they’re using the American people for their own goals.This [kritiek op de deal, SL] is ridiculous. Listen, if you are for more deficit reduction, you are for this agreement.” Nooit eerder sprak Boehner zich zo fel uit tegen de Tea Party die ‘zijn’ partij voortdurend de nieren proeft.

One thought on “Paul Ryan is (bijna) exit

  1. Pingback: Paul Ryan: topkandidaat of tobkandidaat | ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *