Voormalig campagnestrateeg Michele Bachmann: ze kan (het) niet (meer)

Michele Bachmann blijft zelf hangen in een steeds excentriekere aanval op Perry over het HPV-vaccin en nu klapt voormalig campagne-manager Ed Rollins, onlangs vanwege ‘gezondheidsredenen’ teruggetreden, tot twee keer toe in één week lelijk uit de school. De Tea Party-lieveling heeft het vermogen noch het geld om na haar winst in Iowa door te gaan.

Eerder deze week viel Rollins zijn voormalige kandidaat al af vanwege de klink die ze voortdurend legt tussen het HPV-vaccin (tegen het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken) en mental retardation. Rick Perry zou opdracht hebben gegeven alle middelbare scholieren in te enten – zonder het Texaanse parlement daarbij te betrekken. Dat vaccin doet volgens critici meer kwaad dan goed – een claim die Perry al vanaf 2007 achtervolgt.

Jay Leno ondervroeg Bachmann over die claim. En dat leidde weer tot een reactie van Michele – verbaast als ze was over de agressiviteit van de talk show host. Bij haar favoriete radiostation mocht ze het nog één keer uitleggen: haar argumenten zijn gericht tegen een overheid die mensen verplicht een vaccin in hun kind te zetten dat diezelfde kinderen ernstig in gevaar kan brengen. Zodra ze dat heeft recht gezet, mag ze leeglopen over de Buffet-tax: Obama’s plan om rijken zwaarder te belasten. <<

091911MicheleBachman by The Huffington Post

4 thoughts on “Voormalig campagnestrateeg Michele Bachmann: ze kan (het) niet (meer)

  1. Dat mevrouw Bachmann een echte ‘TEA Party-lieveling’ zou zijn, is niet helemaal waar. Zij presenteert zich wel als zodanig, en ze heeft ook wel aanhang bij de TEA Party, maar die beperkt zich tot de ongeveer 20% van de Republikeinse achterban die in 2008 Mike Huckabee steunde. Dat is het deel van de Republikeinse Partij dat bestaat uit christelijk geinspireerde sociale conservatieven. Voor hen zijn onderwerpen als abortus en het traditionele huwlijk van groot belang, en zij willen ingrijpen van de federale overheid om abortus aan banden te leggen en het huwlijk te beperken tot man en vrouw. Een groot deel van de Republikeinse achterban vindt deze onderwerpen van minder belang of is van mening dat dit staatsaangelegenheden zijn, en wil vooral niet dat dit onderwerpen van de verkiezingscampagne worden. Bij de TEA Party spelen de traditionele punten van de sociale conservatieven een ondergeschikte rol. Daar gaat het bovenal over de rol, bevoegdheden en omvang van de federale overheid.

    Door de aandacht voor mevrouw Bachmanns opmerkingen over een moeder die dacht dat haar dochter een geestelijke stoornis opliep na een HPV-inoculatie, is zij bezig zich te isoleren. Sommige sociale conservatieven zullen het misschien graag horen, maar in een voorverkiezing gaat dit stemmen kosten. Het is een onverstandige taktiek. Hiermee verspeelt ze hiermee de kans ooit te worden gevraagd voor het ambt van vice-president. Daarvoor komen Marco Rubio, Herman Cain of Mitch Daniels nu eerder in aanmerking.

  2. Bachmann is inderdaad out… Mij viel op dat de populariteit van Gingrich toeneemt vanwege zijn gevatte antwoorden bij de debatten. Maar daarnaast is Cain ook iets aan het klimmen.

    • Gingrich komt, net als Giuliani vier jaar geleden, uiteindelijk nooit boven de 10%. Dat heeft een simpele oorzaak: echtscheidingen. Een echtscheiding zoals die van McCain kan nog net, maar Gingrich en Giuliani kunnen het wegens hun prive-leven wel vergeten.

  3. Pingback: Bachmann scoort slecht in polls omdat ze een vrouw is « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *