Verkiezingen 2012: It's the turnout, stupid!

Kandidaat Obama wist in 2008 de harten van links Amerika in vuur en vlam te zetten. Door goede speeches perfect af te leveren werden mensen die nog nooit politiek actief waren geweest gemobiliseerd. Een ongehoord hoog percentage van de minderheden en nieuwe kiezers bracht haar stem uit in 2008. Op Barack Obama.

Hoe anders is het in 2011. President Obama heeft een jaar voor de verkiezingen geen goede rapportcijfers, het land verkeert in een economische crisis die vooral zijn kiezers raakt en voormalig trouwe bondgenoten zagen aan zijn stoelpoten. Hoewel Obama nog steeds kan rekenen op steun van de zwarte bevolking, neemt ook hier zijn steun af. Het grootste probleem lijkt echter niet te zijn dat de mensen die hem steunden niet weer op hem zullen stemmen. Volgens Todd Shaw, associate professor of politics aan de University of South Carolina, is het probleem dat deze mensen in 2012 wellicht helemaal niet gaan stemmen.

It’s an issue of mobilization and level of enthusiasm. The economy has taken the wind out of the sails of a lot of folks, African-Americans disproportionately.

Ondertussen hebben de Republikeinen met Marco Rubio ook een poster boy voor minderheden. Hoewel de eerste zwarte president nooit dezelfde mate van populariteit onder latino’s had als onder zwarte Amerikanen, was hun steun bij de verkiezingen in 2008 aanzienlijk. op het hoogtepunt van zijn populariteit steunden ruim tachtig procent van de latino’s de huidige president. In tegenstelling tot onder zwarte Amerikanen is de steun van de Hispanics wel hard gekelderd. Begin september steunde nog niet de helft van de latino’s Barack Obama. Een sterke latino bij de Republikeinen kan Obama in 2012 dan ook veel stemmen kosten. Vorige week deed de Commander-in-Chief dan ook een poging de latino-stem terug te winnen toen hij zijn banenplan verdedigde voor The Congressional Hispanic Caucus.

Ondertussen is senator Rubio de laatste weken veelvuldig in het nieuws met scherpe aanvallen op de president. Ook dit weekend was het weer raak. In een speech voor de U.S. Hispanic Chamber of Commerce was het deze keer Obama’s banenplan dat het moest ontgelden.

The country doesn’t need exotic jobs proposals to rev up the economy. Focusing on lifting burdensome regulations, simplifying the tax code, investing in a skilled workforce and increasing domestic energy production can go a long way toward creating jobs.

Zolang Obama geen successen weet te boeken en met een prominente latino bij de Republikeinen, krijgt hij het moeilijk om zijn basis te mobiliseren. Volgens Kendra Stewart, professor Politieke Wetenschap aan het College of Charleston, hangt veel af van wie de Republikeinse kandidaat wordt.

In the end, I would not expect the record turnout we experienced in the last election because the excitement is just not there. Unless the Republican nominee stirs up enough anger or fear among the Democratic and independent voters [..] to motivate them to really send a message.

De Republikeinen hebben de sleutel voor Obama’s herverkiezing in handen. De keuze is duidelijk: kiezen ze cowboy of cosmopolitan. <<

2 thoughts on “Verkiezingen 2012: It's the turnout, stupid!

  1. Ik begreep ook al dat Marco Rubio een goede kans maakt Running Mate te worden. Als Romney de nominatie krijgt, acht ik dat zeer goed mogelijk. Rubio is immers een Tea Party-favorite…

  2. Pingback: De Republikeinse kandidaten verleiden de joodse kiezer « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *