"They're the same f***ing bill!!"

Jonathan Gruber is gefrustreerd. Wie is Gruber? Gruber is een professor van het Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) en een van de architecten van president Obama’s health care reform. Waarom is deze man dan zo gefrustreerd? Hij is ook een van de grondleggers van Romneycare. Gruber wordt gefrustreerd door Mitt Romney. Big Mitt grijpt elke kans aan om uit te leggen waarom Obamacare niet deugt, maar gaat daarmee voorbij gaat aan het feit dat ..

.. they’re the same fucking bill.

Volgens professor Gruber is het enige verschil tussen de beide wetten dat het een federale wet is, wat betekent dat de federale overheid moet betalen. Dit kan niet zonder een belastingverhoging.

Basically, you know, it’s the same bill. He can try to draw distinctions and stuff, but he’s just lying. The only big difference is he didn’t have to pay for his. Because the federal government paid for it. Where at the federal level, we have to pay for it, so we have to raise taxes.

Eerder zei het Witte Huis ook al dat ze erg gekeken hebben naar de plannen uit Massachusetts bij het schrijven van de Affordable Health Care Act. Vooralsnog lijkt het Romney echter te lukken afstand te nemen van Obamacare. Hij is in ieder geval (nog) steeds een van de front runners voor de Republikeinse nominatie. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *