Herman Cain struikelt wéér, deze keer over Cuba

_

Herman Cain voerde gisteren campagne in het zuiden van Florida, een plek waar veel gevluchte Cubanen wonen. Het was dan ook niet vreemd of onverwachts dat zijn radio-interview en speech over Cuba gingen. Hij had stevige taal over zijn beleid omtrent Cuba voorbereid.

What about Cuba? One of my principles is: Go to the source closest to the problem. You will find the solution. I want to get from Cuban leaders (in South Florida) a solution of what we should do. [..] I don’t want to take the pressure off. I want to put more pressure on. … Viva Cuba libre!

Toen hij na zijn speech weg liep, kreeg hij echter een onverwachte vraag van een verslaggever van de Miami Herald. Deze vroeg de kandidaat wat hij vond van het Wet feet/dry feetbeleid. Dit is het beleid dat elke gevluchte Cubaan die in Amerika aan land komt na een jaar een poging mag doen zich permanent te vestigen in de VS, terwijl Cubaan die uit de zee gevist worden teruggestuurd worden naar Cuba. Toen Cain naar zijn standpunt over dit beleid gevraagd werd, antwoordde hij vragend ..

.. wet feet/dry feet policy?!

Zijn stafleden hadden gelijk door dat de Herminator nog nooit gehoord had van dit beleid, en voerde hem snel langs het wachtende journaille. Hoewel er beloofd werd terug te komen op de vraag, had de Cain-campagne ook bij de tweede stop van de dag nog geen reactie voorbereid. Pas aan het einde van de dag kon Cain antwoord geven op de vraag die gaat over beleid dat al sinds 1995 van kracht is en nog altijd op veel kritiek kan rekenen van de Cubaanse bevolking in de VS. Het lijkt er wel alsof de Cain-campagne niet leert van fouten uit het verleden. <<

One thought on “Herman Cain struikelt wéér, deze keer over Cuba

  1. Pingback: Cain ‘citeert’ Simpsons, The Movie « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *