Ted Cruz uitgejouwd op Values Voter Summit

Dat was even schrikken voor Ted Cruz. De senator sprak vandaag op de Values Voter Summit. Deze bijeenkomst voor sociaal conservatief Amerika zou een warm bad moeten zijn voor de Tea Party darling, maar dat leek even toch anders te lopen.

Een deel van het publiek jouwde hem uit. De Texaan wordt gezien als een van de hoofdverantwoordelijken van de politieke crisis waar de VS op dit moment in verkeert. Je zou dus denken dat de aanwezige boe-roepers het niet eens zijn met de shutdown en dat ze Cruz dit graag willen laten weten. De groep die hem toeriep was het echter om een heel ander standpunt niet met Cruz een: zijn mening over het immigratiebeleid van de VS.

Comprehensive Immigration Reform

Er gaan in de VS namelijk steeds meer stemmen op om het immigratiebeleid aan te passen. In de nieuwe wet zou een passage opgenomen moeten worden waardoor mensen die illegaal in de VS verblijven én werken op termijn legaal in de States zouden moeten worden toegelaten – een generaal pardon dus.

De gemoederen lopen hoog op.

De Democraten zijn voor, de Republikeinen tegen. Deze week was er nog een demonstratie in Washington – en een tegendemonstratie – waarbij Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden gearresteerd werden omdat zij midden op de weg gingen zitten. Het verkeer rond de demonstratie kwam stil te liggen. De immigratiehervorming is dus ook al een hete aardappel in de Amerikaanse politiek. Ook dit debat wordt gevoerd met de nodige demagogie, zoals ook The Daily Show mooi laat zien in onderstaande reportage.

Values Voter Summit

En Ted Cruz? Hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. En dat kwam dus op boe-geroep te staan. De actiegroep United We Dream verstoorde zijn speech. Kreeg de Texaan dan geen hulp van gelijkgestemden? Cruz reageerde in eerste instantie heel rustig en verweet president Obama dat hij deze mensen naar deze bijeenkomst had gestuurd. Toen zijn opmerkingen niet genoeg bleken om de groep stil te krijgen, kreeg hij hulp van de zaal. Langzaam maar zeker steeg uit de zaal “USA! USA!” op en was het tegengeluid niet meer te horen. De Values Voter Summit duurt nog tot en met zondag. <<

One thought on “Ted Cruz uitgejouwd op Values Voter Summit

  1. Pingback: Cruzin' for conservative America : Electiondeskusa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *