God en geweren

De Values Voter Summit is een jaarlijks terugkerende conferentie voor (oer)conservatieven en (Republikeinse) politici. Dit weekend vindt de editie van 2013 plaats. Op het programma staan speeches en bijeenkomsten met hotemetoten uit de politiek en de media.

Praise the Lord and Pass the Ammunition!

De bijeenkomst begint vrijdag – nog voor de openingsceremonie – met een ontbijt. Naast een croissantje en een cappuccino’tje kunnen de lucky few – er moeten aparte kaartjes voor het ontbijt worden gekocht – zich tegoed doen aan een verhelderende discussie over het vrije wapenbezit in de VS. Deze bijeenkomst heeft de even lachwekkende als fantastische titel “Praise the Lord and Pass the Ammunition!“.

Na het ontbijt wordt de bijeenkomst geopend tijdens een plenaire bijeenkomst. Tijdens de opening zullen niet de minste aan het woord komen. Vier kandidaten waarvan wordt aangenomen dat ze in 2016 ook een gooi gaan doen naar de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen komen aan het woord: Marco Rubio, Paul Ryan, Rand Paul en Ted Cruz. ‘s Middags komen Bobby Jindal en Rick Santorum – outsiders voor de Republikeinse nominatie in 2016 – ook nog aan het woord. Ook dit jaar is de Values Voter Summit goed gevuld met Republikeinse sterren.

Straw poll

Maar er is natuurlijk meer te doen dan politici en conservatieve journalisten horen spreken. Er worden ook allerlei discussies gehouden. Veel van deze discussies worden met een spannende titel aangekondigd. “Responding to the tough question on marriage, religious liberty and more” enValues and Obamacare: the threat to religious freedom, life and the family” zijn twee bijeenkomsten waar men het waarschijnlijk roerend met elkaar eens is. Ook de wetenschap dat de GOP in de toekomst andere demografische groepen aan zal moeten spreken krijgt een plaats; er is ook een discussie getiteld “The Hispanic Community: messaging and mobilizing”.

Interessanter dan deze discussies is het feit dat er ook een straw poll gehouden wordt. De bezoekers van de Values Voter Summit peilen elk jaar onderling wie hun presidentskandidaat moet worden. In 2011 won Ron Paul deze straw poll – al dachten sommige mensen dat hij deze peiling gemanipuleerd had. Dat deze straw poll niets wil zeggen over de uitkomst van de Republikeinse primaries blijkt wel uit het feit dat Mitt Romney in 2011 laatste werd. Maar het geeft wel aan welke kant de meest conservatieve Amerikanen op willen.

2 thoughts on “God en geweren

  1. Pingback: Ted Cruz uitgejouwd op Values Voter Summit : Electiondeskusa

  2. Pingback: Cruzin' for conservative America : Electiondeskusa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *