Ron Paul: Gingrich is een seriehypocriet

— Met een attack ad van Ron Paul is Newt Gingrich officieel een factor geworden in de Republikeinse verkiezingsstrijd. Gisteren verscheen een attack ad van Ron Paul die Newt Gingrich wegzet als flip-flopper. Dit hoeft nog geen heel groot probleem te zijn; tegenstanders van Mitt Romney doen dit ook al tijden bij de voormalig gouverneur van Massachusetts en hij staat nog steeds hoog in de peilingen. Maar Gingrich heeft volgens Paul nog een ander probleem: hij is hypocriet.

Het spotje zegt dat de voormalig Speaker nadat hij uit de politiek stapte vaak gelobbyed heeft voor zaken waar hij eerst tegen was. Met name zijn lobby-activiteiten voor hypotheekverstrekker Freddie Mac, zijn draai met betrekking tot klimaatverandering en zijn werk voor een organisatie die voor een individueel mandaat in de zorg leveren hem de nodige kritiek van Paul’s campagneleider Jesse Benton.

Our campaign is making a bold move to debunk the myth that the Newt we are seeing on the 2012 campaign trail is the conservative he has been touted to be all along. [..] Ron Paul is the only Republican presidential candidate with that record.

In het spotje komen ook beelden voorbij van Newt Gingrich die samen met Nancy Pelosi oproept om in actie te komen tegen klimaatverandering. Deze aanval heeft lang op zich laten wachten. Op zestien november nam de voormalig Speaker al afstand van dit spotje en de verklaring die hij daarin aflegt. <<

3 thoughts on “Ron Paul: Gingrich is een seriehypocriet

  1. Het is goed dat het Ron Paul is die dit doet. Alleen Paul en Bachmann durven zo de woorden te verdraaien om Gingrich aan te vallen.

    Gingrich is een wijs man, maar ook erg eigenwijs. Daarom neemt hij wel afstand van bijvoorbeeld de Pelosi-Ad, de Paul Ryan – opmerking, de Individual Mandate, maar dan wel op zijn eigen manier. Als kijker weet je dan nooit echt waar het uiteindelijk bij uitkomt. Bij Gingrich moet je kijken naar het probleem dat hij wil oplossen; en niet naar de oplossingen waarmee hij komt. Hij is een oplossingenbedenker, dus hij bedenkt veel oplossingen, soms goed, soms slecht. Ik denk dat hij nog steeds denkt dat er een manier gevonden moet worden om rijke mensen zonder zorgverzekering met soft power te dwingen er een te kopen. Maar dat hij oprecht denkt dat de Mandate een slecht idee is.

  2. Pingback: #twitterfeed 03/12 « ElectionDeskUSA

  3. Pingback: [ElectionDeskUSA] Exit en lastige keuzes « vanderlubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *