Romneys winst vooral vervelend voor Obama

0,7 Miljoen dollar heeft Obama en zijn Super PAC Priorities USA Action uitgegeven aan hun tegencampagne in Michigan. Hun doelwit was Mitt Romney. De hoogte van het bedrag verraadt de ergernis die Obama moet voelen over de overwinning van Mitt in zijn thuisstaat.

De bail out-aanval van zijn campagne-team op het opiniestuk van Romney om de auto-industrie in Detroit gecontroleerd failliet te laten gaan, heeft niet het beoogde effect gehad. En ook de progressieve blog Daily Koss wilde roet in Mitts eten strooien. Met Operation Hilarity hoopten zij de Republikeinse primary te rekken door Santorum aan een overwinning te helpen. In Michigan mogen ook Democraten aan de Republikeinse primary meedoen.

Helaas, helaas. Hoewel Obama’s team betrokkenheid bij Operation Hilarity ontkent, kunnen ze inmenging in Michigan niet ontkennen. Nu de Democraten de uitkomst van de primary niet significant (of zelfs maar zichtbaar) hebben kunnen beïnvloeden, schakelde voormalig gouverneur Jennifer Granholm moeiteloos naar het claimen van de duiding. Romney, analyseerde zij, moet wel ontevreden zijn over de marge waarmee hij heeft gewonnen – want die is niet overtuigend. “Instead, he ended up spending a huge amount of money, a huge amount of resources and a huge amount of his personal capital in a state that should have been easy for him.” <<

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *