[Feeding Frenzy] Santorum in Ohio, Perry 2012 & Paul vs. Obama

Rick Santorum leidt in Ohio

Hij mag dan de voorverkiezingen in Michigan en Arizon hebben verloren, in Ohio heeft Santorum een riante voorsprong te pakken. Volgens de nieuwste peiling van het Institute of Policy Research van de University of Cincinnati heeft de voormalig senator van Pennsylvania een voorsprong van elf procent op zijn naaste belager. Mitt Romney staat tweede met ruim een kwart van de stemmen. Tien procent daarachter staat Gingrich gevolgd door Paul. Deze peiling is verricht vlak voor de voorverkiezingen in Arizona en Michigan. Het is dus nog afwachten wat het effect van die uitslagen zal zijn in de peilingen.

Head-to-head: Ron Paul

Rasmussen Reports kwam vanochtend met nieuwe cijfers van hun tracking poll. In deze peiling houden ze ook bij hoe de verschillende Republikeinse kandidaten het zouden doen tegen Barack Obama. Hier kwamen onverwachte cijfers uit. Volgens Rasmussen Reports staat Mitt Romney statistisch gelijk met Obama, terwijl Santorum een – kleine – achterstand te overbruggen heeft en Gingrich een grote. De enige die volgens deze peiling op dit moment de president zou kunnen verslaan is Ron Paul. De Texaan staat twee procent voor op Obama. De Paul-campagne reageerde direct op dit nieuws.

In order to win back the White House, Republicans must nominate a consistent candidate that offers something besides the status quo. Ron Paul is that candidate.

In februari is deze campagne een race tussen twee kandidaten geworden. Ook gisteren kwam Ron Paul eigenlijk niet voor in het stuk. De Afgevaardigde kan dus wel wat steun gebruiken.

Rick Perry 2014

Het nieuws is al een week oud, maar nog wel de moeite waard om te vermelden: Rick Perry denkt er sterk over na om in 2014 weer een gooi te doen naar de Republikeinse nominatie. Als Perry de nominatie al niet kon winnen met de huidige tegenstanders, lijkt het haast onmogelijk dat het hem in 2014 – als de Republikeinse zwaargewichten zich ook in de strijd gooien – wel zal lukken. Een ding staat in ieder geval vast: de kandidatuur van Rick Perry maakt de campagne bij voorbaat al een stuk interessanter. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *