Romney, Obama en het vervolg van de gasprijsruzie

Het trio Ken Salazar, Steven Chu en Lisa P. Jackson is volgens het nieuwst campaign ad van Romney verantwoordelijk voor de hoge gasprijzen in de VS. Big Mitt beticht in het spotje deze mensen ervan om de brandstofkosten bewust hoog te houden. Aan het einde van de video roept hij om hun ontslag.

_

De gasprijzen lijken een hot topic te worden deze verkiezingen. Eerder kwam Newt Gingrich al met een plan om gasprijzen te verlagen. Dit plan werd door Obama al weggezet als een quick fix. Volgens Salazar kijkt de president naar alle mogelijke manieren om de kosten van benzine te verlagen. Tijdens een persconferentie op twaalf maart zei de minister van Binnenlandse Zaken dat “all options are on the table because the president obviously feels the pain that the American people are facing”. Aan de andere kant is het volgens Salazar goed om te onthouden dat sinds de oprichting van OPEC er vaker forse prijsstijgingen in de VS zijn geweest en dat men niet overspannen moet reageren op het moment dat de prijs van benzine plots weer stijgt.

Een kleine week geleden ging Obama zelf verder in zijn antwoord. Hij viel de GOP op een campagnebijeenkomst frontaal aan op hun makkelijke oplossingen. Het citaat komt uit een vijf minuten durende video waarop Barack Obama in full campaign mode te zien is. Dat is zeker de moeite van het kijken waard. <<

_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *