Romney durft de strijd met Obama wel aan

Gisteren schoof Mitt Romney voor het eerst in twee jaar aan bij een sunday talkshow. Fox News Sunday met Chris Wallace was het gelukkige programma. Een uur lang werd de voormalig gouverneur van Massachusetts ondervraagd over de campagne en zijn verleden. En Romney kon tevreden zijn: in tegenstelling tot het  interview met Bret Baier werd hij deze keer wel met handschoenen aangepakt.

Greed is Good

Het gesprek werd alleen even spannend toen het ging over Romney’s verleden op Wall Street. De Democratic National Convention heeft laatst een foto rondgestuurd van Mitt Romney en zijn compagnons waarop zij poseren terwijl er overal dollars uit hun zak steken. De foto is gemaakt toen Bain Capital, het mede door Mitt Romney opgerichte investeringsfonds, zijn eerste grote deal had gesloten. Om het te vieren hebben ze deze foto laten nemen. In een tijd waar veel van de onvrede zich richt op banken, verzekeringen en investeringsfondsen is deze foto onhandig te noemen. Chris Wallace sprak de kandidaat aan op deze mogelijke zwakke plek. Romney erkende dat het heel waarschijnlijk is dat hij aangevallen gaat worden voor zijn werk voor Bain Capital.

Of course he will, in part because he’s been the great divider. This is a president who goes after anybody who is successful. And by the way, he’s pretty successful too. He’s done very, very well over the past several years.

Big Mitt laat zich door deze wetenschap in ieder geval niet uit het veld slaan.

It’ll be fun. I recognize the president will go after me and I’ll go after him.

De DNC vergelijkt Mitt Romney nu al met Gordon Gekko. Gordon Gekko het personage gespeeld door Michael Douglas uit Wall Street, de klassieker uit 1987 die de hebzucht en het hedonisme uit de jaren ’80 beschrijft. De belangrijkste uitspraak van deze film wordt gedaan tijdens een speech van Gekko: Greed is good. Mitt Romney praat er nu nog heel luchtig over, maar is hier – gezien de ruime aandacht voor dit onderwerp in dit interview – zeker nerveus over. <<

One thought on “Romney durft de strijd met Obama wel aan

  1. Pingback: Rick Perry woont aan Main Street - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *