Goed nieuws voor Romney

De Republikeinse kiezer mag er dan misschien nog niet over uit zijn, de partijbonzen lijken hun keuze gemaakt te hebben. Dit weekend kreeg Romney drie belangrijke endorsements. Bob Dole, Nikki Haley en de Des Moines Register spraken hun steun uit voor Big Mitt.

Nikki Haley

Nikki Haley is de jonge, populaire gouverneur van South Carolina en een rising star binnen de GOP. Alle kandidaten hebben zitten hengelen naar haar steun. Maar Romney is volgens haar degene die het land weer op koers kan krijgen.

Neither South Carolina nor the nation can afford four more years of President Obama, and Mitt Romney is the right person to take him on and get America back on track.

De steun van Haley komt niet helemaal onverwacht. In 2008 steunde Haley hem ook, terwijl Romney in 2010 haar steunde toen ze zich kandidaat stelde voor het gouverneurschap. De steun komt op precies het juiste moment voor Romney. In de peilingen in South Carolina staat hij twintig procent achter Newt Gingrich. Haley is extreem populair in haar staat en Gingrich is in de peilingen hard aan het zakken. Op 21 januari is de South Carolina primary. Met de steun van Haley zou Mr. Goodhair toch nog hoge ogen kunnen gooien in deze staat.

Bob Dole

Ook Bob Dole heeft ook zijn steun uitgesproken voor Romney. In een open brief aan de kiezers van Iowa schrijft Dole dat hij Romney al jaren kent als een harde werker met onwrikbare conservatieve waarden. Maar dat was niet het enige waarom Dole voor Big Mitt kiest. Mitt Romney kan in 2012 winnen.

We absolutely need to choose a nominee who can win next November.

In 2008 koos Dole nog partij voor McCain, nu zet hij zijn geld op Romney.

Des Moines Register

De Des Moines Register is de grootste krant van Iowa. In hun editorial van zaterdag gooien zij hun steun achter de voormalig gouverneur van Massachusetts.

Mitt Romney is making his second bid for Iowans’ support after an unsuccessful run in 2008. We did not endorse him then, but this is a different field, and he has matured as a candidate. Rebuilding the economy is the nation’s top priority, and Romney makes the best case among the Republicans that he could do that.

Newt Gingrich leek de volle winst te gaan pakken in de Iowa caucus. Recente peilingen laten echter zien dat zijn steun tanende is, met Ron Paul als grote stijger. In de peiling wint Romney misschien nog niet, maar met steun van deze zwaargewichten lijkt dat nu echt een kwestie van tijd. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *