Rick Perry vs. Rick Santorum

— Je zou het bijna vergeten, maar Rick Perry doet ook nog mee aan de strijd om de Republikeinse nominatie. Om toch nog een goed resultaat neer te zetten in de Iowa caucus, ging hij deze week in de aanval. Zijn doel is echter verrassend. Niet front runners Mitt Romney of Ron Paul moesten het in zijn radiospotje ontgelden, maar mede margekandidaat Rick Santorum was de klos.

Perry vs. Santorum

Is de keuze om Rick Santorum aan te vallen wel zo onlogisch? Santorum mag dan weliswaar op nationaal niveau nooit hoog in de peilingen hebben gestaan, maar de laatste week lijkt de kandidaat uit Pennsylvania in Iowa het momentum te pakken te hebben waar hij zo lang op hoopte. Woensdag kwam er een peiling van CNN en Time uit waarin Santorum plots de derde plaats inneemt, achter Ron Paul en Mitt Romney. Daarnaast azen beide kandidaten op dezelfde conservatieve kiezers..

In de campaign ad van Rick Perry wordt Santorum aangevallen op het feit dat hij veel geld voor projecten haalde door voorstellen als amendementen bij wetten te voegen die over een ander onderwerp gaan. Door deze earmarks kunnen politici veel geld ophalen voor projecten die bij een normale behandeling in het Congres kansloos zouden zijn. In zijn tijd als senator heeft Rick Santorum hier veel geld mee opgehaald voor zijn district. Het probleem is alleen dat deze earmarks veel geld kosten. Een overwinning van Rick Santorum zou volgens de Texaan dan ook slecht nieuws zijn voor de belastingbetaler.

Santorum vs. Perry

Gisteren sloeg Santorum op een campagnebijeenkomst terug naar Perry.

I’m not too sure that earmarking funds, when Rick Perry hired people to earmark funds for Texas, is necessarily a great shot by Rick Perry. And every Congressman in the state of Iowa did the same thing. Every senator earmarked funds, and this is something that the state of Iowa understands is — was done and has been done for a long time.  [..] If this is the best they got against me, they better go back to the drawing board.

Maar Santorum zette Perry niet alleen weg als een jengelend kind, hij ging ook vol in de aanval. Perry werd namelijk gevraagd over een zaak van het Supreme Court over anti-sodomiewetten uit Texas. Door Lawrence v. Texas werden anti-sodomiewetten in Texas en dertien andere staten ongrondwettelijk verklaard, een grote overwinning voor homorechtenactivisten. Rick Perry – groot tegenstander van het homohuwelijk en het intrekken van Don’t ask, don’t tell, kon zich deze zaak niet herinneren. Rick Santorum wel.

This was a foundational case that established rights that the marriage movement — the gay marriage movement used to get courts to impose gay marriage, and whether it’s a gotcha question or not, I think good preparation is a very important thing for a president to have when you are entering intothe battle.

Rick Perry probeerde op een een kinderachtige manier punten te scoren tegen Rick Santorum. Uiteindelijk was het de inhoudelijke kennis van Santorum dat hij als winnaar overbleef. <<

One thought on “Rick Perry vs. Rick Santorum

  1. De kritiek van Perry is gerechtvaardigd. Toen Santorum Huis-lid was deed hij er alles aan geld binnen te halen voor zijn district, en later als Senator deed hij hetzelfde voor zijn staat. Hij was lang niet de enige, en in sommige districten houdt men het als afgevaardigde niet lang uit indien men het niet doet. De kiezers willen graag federaal geld en federale projecten, want dat kost hen schijbaar niets. Santorum kan nog als excuus aanvoeren dat hij als Huis-lid een uitgesproken Democratisch district vol subsidieminnende etatisten (Pittsburgh) vertegenwoordigde, maar het kan ook anders. Het bekendste voorbeeld is Senator McCain. Die heeft zich altijd verzet tegen deze praktijken, en heeft zich er zelf nooit schuldig aan gemaakt. Zijn kiezers begrepen dat en waren het met hem eens. Ik ben soms geen groot bewonderaar van de politieke opvattingen van McCain, maar McCain is wel een man van zijn woord. McCain is standvastig en respectabel, bij Santorum is dat nog maar afwachten. Bij Perry, en ook bij Gingrich, hoeven we dat overigens helemaal niet meer af te wachten, want dat zijn de ongekroonde koningen van het Crony Capitalism.

    Rick Santorum wordt op redstate.com een ‘Earmarxist’ en ‘Pro-Life Statist’ genoemd. Dat zijn wel aardige karakteriseringen. Het probleem met sommige sociale conservatieven is dat zij uiteindelijk de overheid in de slaapkamers van de mensen willen laten kijken om vast te stellen of men wel volgens hun normen & waarden leeft. Michele Bachmann, en vooral Herman Cain, zijn hier altijd tegen geweest, maar Rick Santorum wil de overheid inschakelen bij het bewaken van de door hem voorgestane normen & waarden. Santorum is meer het type van de neo-conservatieve Democraat. Er zijn nog maar weinig neo-conservatieve Democraten, maar Santorum zou goed thuis horen bij die groep. Zijn vroegere senaats-collega Arlen Specter (twee maal van partij gewisseld) was ook zo iemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *