Perry's (nieuwste) penarie

Het mag niet: bellen met de gouvernementele telefoon voor een persoonlijke campagne. En dat is precies wat Perry heeft gedaan. Volgens onderzoek naar de telefoongegevens door AP belde de gouverneur rijke donors om zijn presidentiële ambities financieel te ondersteunen.

Erger dan de keus voor de verkeerde telefoon, zijn de wederdiensten die volgens AP volgde op het gunnen van banen. Aanhangers van Perru die emplooi kregen bij zijn gouvernement, hebben daags na de bekendmaking van Perry’s deelname aan de strijd om de nominatie geld in zijn kas gestort. Nu is het lastig om de grens te trekken tussen een kandidatuur en officiële functie, reageert Fred Wertheimer van de werkgroep Democracy 21, maar dan moet de kandidaat daar strenger op letten. Overheidsmiddelen inzetten voor een persoonlijke campagne is eenvoudigweg niet toegestaan.

Onder de gebelden niet de minste: Hank Greenberg (CEO American International Group), Lonnie “Bo” Pilgrim (Texaanse miljonair), Andy Card (Chief of Staff van president George W. Bush’s) en Frederick McClure (decaan Texas A&M University) amongst others. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *