Oerconservatief Stockman versus Cornyn

BHnXTueCEAE8Nsc.jpg_large

Huh? Echt! Je kan in Amerika wapenbezit en pro-choice/pro-life op een hoop vegen. Tenminste, het lukt de oer-conservatieve Rep. Steve Stockman. Hij treedt in het strijdperk tegen de Texaanse senator John Cornyn. Cornyn heeft al een belangrijke endorsement op zak, die van Rick Perry en zit al in de senaat; en van daaruit is een herverkiezing nu eenmaal eenvoudiger dan voor het eerst gekozen worden. Weet ook Stockman.

Zijn aanvalsstrategie is er daarom een die we nog veel tussen conservatieven zullen zien: John Cornyn is te ‘liberaal’, volgens Stockman.Binnen de Republikeinse Partij is het zaak om het conservatieve profiel te koesteren. Om het Tea Part-smaldeel tevreden te stellen, moet dat profiel diepte krijgen, anders krijgt het, om de bandenmetafoor door te trekken, geen grip op het electoraat. Dus kiest in de strijd om de senaatszetel Stockman voor wat extremiteiten (zie bumpersticker) en verwijt hij tegelijkertijd Cornyn te liberaal te zijn. Zo vergroot Stockman in een beweging de kloof tussen beiden nog maar eens.

En die aanval verbaasde zelfs het conservatieve National Journal. Zij komen elk jaar met hun conservatief/liberaal index en daarop scoorde Cornyn juist zeer goed – zeer conservatief dus. Cornyn moet alleen James Risch uit Idaho voor laten gaan. Hij is dus ‘gecertificeerd’ conservatiever dan Jim DeMint (nummer 3), Rand Paul (nummer 6) en Marco Rubio (nummer 17) – om maar eens drie kroonprinsen van conservatief Amerika te noemen.De aanval kan dus eenvoudig worden afgeslagen.

Volledigheidshalve is overigens Richard Blumenthal overigens de liberaalste Senator, gevolgd door Tom Udall op twee en Dick Durbin op nummer drie. Maar zij hebben dan ook niks te vrezen van de Tea Party – daarvoor zijn ze voor conservatief Amerika te ver losgezongen van de werkelijkheid. Net als Steve Stockman.

One thought on “Oerconservatief Stockman versus Cornyn

  1. Pingback: Vijfendertig kansen op een meerderheid in de Senaat | ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *