Romney pleitte voor gemanagede faillissement van Detroitse auto-industrie

In 2008 pleitte Mitt Romney voor een goed gemanagede faillissement van de Detroitse auto-industrie. Eerder pleitte hij al voor het gecontroleerd doodbloeden van de forclosures in Florida. Romney is een man van de vrije markt – niet alleen als het goed gaat (geen inmenging), ook als het slecht gaat (zo weinig mogelijk inmenging). Romney heeft een broertje dood aan vakbonden:

You don’t have to look far for industries with unions that went down that road. Companies in the 21st century cannot perpetuate the destructive labor relations of the 20th. This will mean a new direction for the U.A.W., profit sharing or stock grants to all employees and a change in Big Three management culture.

Dat is consequent en pijnlijk tegelijkertijd. Zeker als je campagne stroef verloopt en kiezers in Michigan worden herinnerd aan je harteloze opstelling in 2008. Tenminste, daar zorgt Obama’s Super PAC PrioritiesUSAaction voor. In hun laatste politieke ad – Bankrupcy genoemd – linken ze Romney in zijn thuisstaat (hij is er geboren) aan de rust belt. Als het aan Mitt lag, mag de crisis er nog wel een tijdje voortwoekeren.<<

One thought on “Romney pleitte voor gemanagede faillissement van Detroitse auto-industrie

  1. Pingback: Obama verdeelt en heerst, kandidaten zagen aan poten van POTUS-stoel - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *