Huntsman verliest het van Colbert

In South Carolina verliest Jon Huntsman de polls van … Stephen Colbert – presentator van The Colbert Show. Nipt, maar toch. En ook niet dramatisch – Colbert scoort met vijf procent voorlaatste onder alle andere kandidaten. De presentator mocht niet meedoen van de Republikeinse Partij en ook zijn wens een referendum uit te schrijven om te onderzoeken of een bedrijf ook een persoon is (of alleen personen een persoon). Toch besloot PPP de kansen van Colbert te onderzoeken.

Colberts kansen zijn natuurlijk dankbare ingredienten voor zijn show. Politieke commentatoren zien in de uitslag van de poll toch vooral zwaar electoraal weer voor Huntsman. En ook ik, op zeer persoonlijke titel, moet de these van Huntsman als onafhankelijke kandidaat nu toch laten varen. Derde in New Hampshire (achter Ron Paul) is niet genoeg om op een onafhankelijke ticket verder te gaan. Huntsman zit tegen het faillissement aan en hij heeft nauwelijks organisatie in de andere staten. Exit Huntsman dus.

En het referendum? Zijn bedrijven ook mensen of zijn alleen mensen mensen? PPP onderzocht het en kwam tot een (hilarische) slotsom: “(…) [Colbert] would have found support on his proposed referendum. Just 33% of likely voters think that ‘corporations are people’ compared to 67% who think that ‘only people are people.’ Supporters of every Republican candidate believe that ‘only people are people,’ even 66% of Mitt Romney’s whose comments inspired this debate in the first place.” En daar zal hij het mee moeten doen. <<

 

3 thoughts on “Huntsman verliest het van Colbert

  1. Pingback: Stephen Colbert komt met 'major anouncement' - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Huntsman verliest het van Colbert | VerkiezingenVS.com

  3. Pingback: Jon Huntsman gooit de handdoek en steunt Mitt Romney - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *