Herman Cain's vrouwenprobleem

— De Cain Train is volledig ontspoord sinds er vier vrouwen naar buiten traden die Herman Cain beschuldigde van seksuele intimidatie. Als front runner is Cain gepasseerd door Newt Gingrich, terwijl in de laatste peiling van Gallup ook Mitt Romney weer over hem heen is gesprongen. Een volledige melt down als Rick Perry heeft de voormalig pizzaboer nog weten te voorkomen, maar zijn daling in de peilingen deze maand lijkt het begin van het einde. November was al een rotmaand voor Herman Cain, maar gisteren werd het nog erger. Atlanta Fox 5 News kwam gisteren met een interview met Ginger White. Mevrouw White beschuldigde in dit interview de Herminator van overspel. Cain en White zouden ruim dertien jaar een buitenechtelijke verhouding hebben gehad. Deze relatie kwam acht maanden geleden ten einde toen Herman Cain besloot om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.

Naar aanleiding van een tip van iemand die wist van deze affaire ging de nationale pers op zoek naar Ginger White. Het lukte uiteindelijk Atlanta Fox 5 News om haar te vinden en over te halen om haar verhaal te vertellen. Wat de doorslag gaf haar verhaal te vertellen was de manier waarop de Cain-campagne met de andere beschuldigingen om ging. De Cain-campagne is heeft de vrouwen voor leugenaars uitgemaakt en volledig zwart gemaakt. Dit hoopt zij – door dit verhaal voor de camera te vertellen – bij zichzelf te voorkomen.

It bothered me that they were being demonized, sort of, they were treated as if they were automatically lying, and the burden of proof was on them. I felt bad for them.

Herman Cain wist niet hoe snel hij afstand moest nemen van het verhaal. Nog voordat het interview uitgezonden was, zat de Herminator bij CNN om te vertellen dat alles wat Ginger White zou gaan zeggen gelogen was.


De man die family values predikt heeft nu echt een probleem. Ondanks dat er vier vrouwen hem beschuldigde van seksuele intimidatie wist hij een derde plaats in de peilingen vast te houden. Deze nieuwe beschuldiging zou zomaar de laatste nagel in de doodskist van de Cain-campagne kunnen zijn. <<

2 thoughts on “Herman Cain's vrouwenprobleem

  1. Het is alweer een vrouw met een lange historie van geldproblemen. Ik geloof nog steeds niets van al die beschuldigingen — er zit waarschijnlijk iemand achter die de vrouwen betaalt — maar het heeft nu wel effect, vooral bij vrouwelijke Republikeinen. Cain is echter vooral door de mand gevallen met zijn geringe parate politieke kennis en met de gebrekkige wijze waarop hij omging met de beschuldigingen. Hij is een sympathieke man met een vrijwel perfecte biografie, en nog steeds de ideale kandidaat voor traditionele conservatieven, maar als presidentskandidaat is hij niet sterk genoeg.

  2. Als je 13 jaar samen bent geweest dan moet er toch wel een brief, een email, een smsje, een foto zijn. Iets, iets fysiekers dan alleen maar een telefoonnummer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *