Herman Cain gaat Politico vervolgen, wanneer doet Perry dat bij Cain?

Tot zover de rustige, rationele en gecontroleerde aanpak van een smet op een campagne: Herman Cain maakt er nu echt een (juridisch)┬ácircus van. De kandidaat heeft bekendgemaakt Politico, het blog dat de aanklacht tegen Cain onthulde, voor de rechter te slepen vanwege smaad. Saillant detail: Cains campagnestrateeg Mark Block (de roker) heeft donderdagavond toegegeven Curt Anderson, strateeg van Rick Perry, niet meer te zien als belangrijkste bron achter het verhaal. Block beweerde eerder bij Fox dat Rick Perry’s campagneteam de kandidatuur van Cain wilde beschadigen door de verhalen van drie vrouwen de wereld in te helpen. Daar is hij nu op teruggekomen. Zijn baas echter niet – die is nog overtuigd van het feit dat Perry uit is op het schaden van zijn imago. Wordt vervolgd. <<

2 thoughts on “Herman Cain gaat Politico vervolgen, wanneer doet Perry dat bij Cain?

  1. Paula Jones, die onder Clinton werkte toen hij gouverneur van Arkansas was, spande destijds een rechtszaak aan wegens seksuele intimidatie. Die zaak werd door Clinton geschikt met een bedrag van $850 000. Dat zijn de bedragen waarmee rijken processen wegens seksuele intimidatie afkopen. Die anonieme dames van de NRA kregen echter slechts $35 000 tot $45 000. Dat kan niet anders dan severance pay zijn geweest. Het is heel gebruikelijk dat dergelijke bedragen worden gegeven aan goed functionerende werknemers die wegens overtolligheid of een conflict moeten vertrekken. Als de dames van de NRA met dergelijke lage bedragen genoegen namen in het geval van seksuele intimidatie, zijn ze wel erg dom geweest.

    Cain is vermoedelijk niet gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Hij zou het beste een persconferentie kunnen geven waarbij hij volledige openheid geeft. Daarna zou hij zich weer moeten concentreren op de campgane. Procederen tegen Politico of het beschuldigen van Perry lost niets op. Zeuren over de pers doet hem ook al geen goed.

    Paula Jones kreeg tijdens het bewind van Clinton overigens elk jaar weer te maken met een uitgebreid onderzoek door de belastingdienst. Haar jaarinkomen bedroeg in die tijd slechts $35 000, en voor die onderzoeken was geen enkele aanleiding. De opdrachten voor die onderzoeken kwamen van de president zelf. De wraakzucht en kleinzieligheid van Clinton kon niet beter worden geillustreerd dan met deze belastingonderzoeken.

  2. Pingback: [ElectionDeskUSA weekoverzicht] Seksuele intimidatie « vanderlubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *