Gelukje voor de tegenstanders van Romney

Elke kandidaat doet aan opposition research. Dit is een uitgebreid onderzoek naar de sterker en zwakke punten van je tegenstander(s). Uit de opposition research van de kandidaten zal dit jaar ongetwijfeld zijn gebleken dat Romney kwetsbaar is op sociaal-conservatieve issues, dat Gingrich wel family values predikt maar ondertussen wel al een heel aantal huwelijken achter de rug heeft en dat Santorum veel aan earmarks deed toen hij in het Congres zat.

McCain

Vier jaar geleden hadden de verschillende kandidaten ook onderzoek laten doen naar hun tegenstanders. Gisteren verscheen op internet plots de opposition research van John McCain over Mitt Romney. In dit lijvige boekwerk is precies te lezen hoe McCain aankeek tegen de kandidatuur van Romney. Dat terwijl de Maverick dit jaar juist heeft besloten om Big Mitt te steunen in zijn poging de Republikeinse nominatie te winnen.

McCain deed vier jaar geleden wat tot nu toe de Republikeinse tegenstanders van Romney nog niet lukte: zijn aanvallen kwamen en hij won de voorverkiezingen van de voormalig gouverneur van Massachusetts. Misschien was zijn opposition research wel beter dan van Gingrich, Santorum en de anderen. Als dat het geval is, hebben zijn huidige tegenstanders goud in handen en moet Romney zich hoeden voor nieuwe aanvallen. <<

McCain 2008 Oppo File

One thought on “Gelukje voor de tegenstanders van Romney

  1. Het zijn andere tijden dan in 2008. Vele conservatieven hoopten na het presidentschap van Bush Jr. en na de nederlaag van McCain op een soort ‘nacht van de lange messen’ die de neo-conservatieven en RINOs op een dood spoor zou zetten. In plaats daarvan kregen we de Tea Party, die de Republikeinen in de 2010 aan de grootste verkiezingswinst sinds 1948 hielp. Het partij-establishment weet nu heel goed dat een groot deel van de achterban bereid is ervaren Congres-leden te vervangen door een willekeurige andere kandidaat, wanneer men vermoedt dat de afgevaardigde niet voldoende conservatief is.

    We hebben nu te maken met het merkwaardige verschijnsel dat de beide Tea Party-kandidaten Cain en Bachmann niet meer meedoen, en dat er geen integere mainstream conservative van het type Mitch Daniels onder de kandidaten is. De conservatieve achterban steunt Romney alleen omdat hij Obama kan verslaan, niet omdat men in hem een geesteverwant ziet. Er is echter geen alternatief. Gingrich en Perry zijn om verschillende redenen ongeschikt, Santorum wil van alles via de overheid regelen en is daarmee eigenlijk geen conservatief, en Paul is de incarnatie van The Old Right.

    Uit de opposition research van Romney zal blijken dat Gingrich onbetrouwbaar is, en uit de opposition research van Gingrich zal blijken dat Romney geen conservatief is. Dat wisten we al. Romney zou nog kunnen gaan graven in het prive-leven van Gingrich, maar dat zal hij hoogstwaarschijnlijk niet doen omdat dit slecht past bij zijn imago van positief denkend staatsman. Wij zijn tot Romney veroordeeld en zullen het met hem moeten doen. Hij is de enige die een kans heeft tegen Obama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *