[GAFFE] Romney verspreekt zich

_

Mitt Romney schoof na zijn overwinning in Floria aan bij CNN. In dit gesprek gaf hij aan dat hij zich niet druk maakt om de rijke Amerikanen, maar ook niet om de arme Amerikanen. Het is de middenklasse die het moeilijk heeft.

I’m not concerned about the very poor. We have a safety net there. If it needs a repair , I’ll fix it. I’m not concerned about the very rich…. I’m concerned about the very heart of America, the 90-95 percent of Americans who right now are struggling.

Anchorwoman Soledad O’Brien reageerde verbaasd. Door haar verbazing leek het er op dat Romney doorhad dat hij een fout gemaakt had. Hij deed nog wel zijn uiterste best om zijn uitspraken te nuanceren, maar het kwaad was al geschied.

De reactie van de Obama-campagne liet niet lang op zich wachten. Campagneleider Jim Messina koos op twitter direct voor de aanval. De opmerking van Romney is onhandig, maar kan nare gevolgen voor hem hebben. Hij zat vanwege zijn rijkdom al in het verdomhoekje: hij betaalt te weinig belasting, schrijft onwerkelijke beloningen uit en houdt van grote weddenschappen. Andere kandidaten kunnen misschien nog weg komen met een dergelijke slip of the tongue, maar in het geval van Romney zullen de verschillende campagneteams nu al bezig zijn met het volgende spotje waarin ze hem weg kunnen zetten als wereldvreemde rijkaard. Als de overige Republikeinse kandidaten niet lukt, lukt het Obama wel. <<

2 thoughts on “[GAFFE] Romney verspreekt zich

  1. Pingback: Tegenstanders buiten Romney's verspreking uit - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Tegenstanders buiten Romney’s verspreking uit | VerkiezingenVS.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *