[BREEK] Donald Trump steunt Mitt Romney

Gisteren kondigde Donald Trump aan dat hij vandaag met een major announcement te komen. Speculaties vierden hoogtij. Zou hij misschien besloten hebben om als onafhankelijke kandidaat mee te doen? Vanochtend lekte het nieuws al uit dat hij een kandidaat zou steunen. De eerste berichten dat zijn endorsement zou gaan naar Newt Gingrich, bleken niet waar te zijn. Donald Trump schaart zich achter Mitt Romney.

Las Vegas

Trump sprak zojuist zijn steun voor Romney uit in – hoe kan het ook anders – Las Vegas, Nevada, de staat waar men zaterdag naar de stembus gaat.

Mitt is tough, he’s sharp, he’s smart. He’s not going to allow bad things to continue to happen to this country that we all love.

Het is opmerkelijk dat Trump een Republikeinse kandidaat steunt. Toen alle kandidaten weigerden naar het door hem georganiseerde en gemodereerde verkiezingsdebat te komen, besloot hij zijn registratie als Republikein te veranderen naar independent en zondag kondigde hij nog aan misschien mee te doen als onafhankelijke kandidaat. Ondanks dit alles lijkt hij toch weer terug te keren naar de moederschoot van de GOP.

Positief of negatief?

Mitt Romney stond naast Donald Trump op het podium toen The Donald zijn steun uitsprak. Men kan zich afvragen waarom. Uit een peiling van Fox News een maand geleden bleek dat slechts acht procent van de kiezers de kandidaat met de steun van Trump aantrekkelijker zouden vinden dan zonder. Diezelfde kandidaat werd voor maar liefst 27 procent van de kandidaten minder aantrekkelijk. Ook al heeft Romney een grote voorsprong in Nevada, kan hij niet op zijn lauweren rusten. Een kleine fout – als zijn gaffe van gisteren – kan de race weer volledig veranderen.

Ron Paul

Ron Paul begrijpt in ieder geval niet waar iedereen zich zo druk om maakt. In een persbericht trekt de Texaan flink van leer.

Please explain to us why anyone would care. Please explain to Republican voters in Nevada why they should consider the opinion of a billionaire from New York who endorsed the arch enemy of all Republicans in Nevada, and really the enemy of all Republicans in the US.

In zijn persbericht somt hij op wie er allemaal nog meer (financiële) steun hebben gekregen van Trump. Op dit lijstje staan onder andere de Democraten Harry Reid (huidig majority leader) in de Senaat en voormalig presidentskandidaat en senator van Massachusetts John Kerry.

Democratic National Committee

Maar ook de Democraten laten direct van zich horen. Debbie Wasserman Schultz, voorzitter van de DNC, maakt in haar reactie een karikatuur van het evenement en van Donald Trump.

It really wouldn’t be surprising if Donald Trump endorses Mitt Romney, because they both like firing people, and they both made millions doing it. Donald Trump is such a cartoon character, no matter who he chooses, it’s like Bugs Bunny endorsing … It’s really kind of a non-news event.

Donald Trump wil dus toch op de een of andere manier invloed uit blijven oefenen op de uitkomst van de Republikeinse verkiezingsstrijd. Mitt Romney kan rekenen op zijn steun. Hij heeft deze geaccepteerd, maar het is nog maar de vraag of hij er blij mee kan zijn. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *