Dingen die Mitt Romney tegen Amerika wil zeggen

— Van Rick Perry wisten we al dat hij gevoel voor humor had. Na het vergeten van een speerpunt van zijn beleid tijdens een debat nam hij meermaals zichzelf op de hak. Dat ging zelfs zo ver dat hij een nep-campaign ad maakte voor een bezoek aan Jay Leno. De humor van Mitt Romney heeft zich deze campagne nog niet laten zien. Tot afgelopen maandag.

Top-10

Maandagavond was Romney te gast bij Late Night with David Letterman. Een vast onderdeel van deze show is een Top-10 grappen over een bepaald onderwerp. Gisteren was het gekozen onderwerp Things Mitt Romney would like to say to the American people. Met een stalen gezicht vertelde Big Mitt grappen over zichzelf. De twee grappigste werden natuurlijk voor het laatst bewaard. Op de tweede plek stond de grap:

Newt Gingrich? Really?!

Maar de beste grap die Mister Goodhair wist te vertellen ging ook daadwerkelijk over zijn haar. Wat blijkt zijn geheim te zijn?

It’s a hairpiece.

Het verschil met Perry’s bezoek aan Jay Leno is tekenend. De Texaan had er duidelijk lol in om te gast te zijn in een programma waar je er op kan rekenen dat men de draak met je steekt. Mitt Romney is duidelijk minder los en leek het vooral te doen omdat het een goede campagnezet is. Aan de andere kant, hij deed het wel. <<

One thought on “Dingen die Mitt Romney tegen Amerika wil zeggen

  1. De Republikeinse kandidaten kunnen Letterman, Colbert, Fallon en misschien Maher maar beter vermijden. Leno, Jon Stewart en O’Brien zijn altijd fair, ook als ze het geheel oneens zijn met de politieke opvattingen van de kandidaat, maar bij de eerste drie is dat beslist niet het geval. Maher lijkt me een twijfelgeval.

    Bachmann was bij Jimmy Fallon, en die liet haar het podium op komen terwijl de band “Lyin’ Ass Bitch” speelde. Bij zulke presentatoren moet men zich niet vertonen, want daar kan niets goeds uit komen. De achterban kijkt niet ook naar dergelijke shows. Bij de voorverkiezingen is de doelgroep specifieker, en zijn eigenlijk alleen FNC en ABC van belang. De rest kan men negeren. De New York Times en de Washington Post zou men ook moeten vermijden.

    Bij de campagne van McCain vier jaar geleden maakte men de fout te vertrouwen op het fatsoen van CBS, MSNBC, e.d. De politieke agenda is daar echter belangrijker dan elementair fatsoen, en niemand hoefde dan ook vreemd op te kijken toen Sarah Palin door Katie Couric werd afgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *