Colbert Super PAC komt met eerste spotje

Making A Better Tomorrow, Tomorrow, de Super PAC die tot voor kort in handen was van Stephen Colbert, komt met zijn eerste spotje sinds Colbert aankondigde mee te doen aan de South Carolina primary. In deze attack ad vallen ze Mitt Romney aan op zijn verleden bij Bain Capital, een onderwerp waar hij al langer kwetsbaar op is.

Mitt The Ripper

In dit spotje wordt Mitt Romney neergezet als Mitt The Ripper. De campaign ad komt terug op Romney’s uitspraak ‘corporations are people’. Als bedrijven ook daadwerkelijk mensen zijn, dan is Mitt Romney volgens Making A Better Tomorrow, Tomorrow een seriemoordenaar.

Gisteren werd Colbert op het spotje aangesproken toen hij te gast was bij ABC News’ This Week. Colbert gaf in zijn reactie aan dat hij niets weet over de inhoud van het spotje omdat kandidaten niet met Super PAC’s mogen communiceren. Hij wilde wel nog een inhoudelijke reactie geven op hetgeen hij zag.

I don’t know if Mitt Romney is a serial killer, that’s a question he is going to have to answer.

Het gehele interview met Stephen Colbert is onder dit bericht terug te kijken.

Serieus

De kandidatuur van Stephen Colbert is natuurlijk niet serieus te nemen. Wij geven echter aandacht aan zijn kandidatuur omdat deze wel van invloed kan zijn op het verloop van de verkiezingen. Een hoop Amerikaanse jongeren halen een groot gedeelte van hun nieuws uit fake news shows als The Daily Show en The Colbert Report. Op die manier kan Colbert al een tijd proberen invloed uit te oefenen op de verkiezingen.

Uit protest tegen een uitspraak van het Hooggerechtshof waardoor individuen, bedrijven en verenigingen ongelimiteerde sommen geld mochten spenderen aan politieke doeleinden, richtte Stephen Colbert zijn eigen Super PAC op. In Iowa zagen we eerder al de kracht van een dergelijke Super PAC toen de pro-Romney Super PAC Restore Our Future Newt Gingrich kandidatuur vakkundig vernietigde. Het is niet bekend hoeveel geld Making A Better Tomorrow, Tomorrow in kas heeft. Als zij echter alles uit de kast trekken en veel negatieve spotjes uit gaan zenden, kan dit van invloed zijn op de houding van de kiezers tegen de aangevallen kandidaten. De kandidatuur van Stephen Colbert is – behalve grappig – niet erg interessant om te volgen. De invulling die zijn Super PAC geeft aan hun steun aan Colbert kan wel van invloed zijn op de uitkomst van de South Carolina primary. <<

video platform video management video solutions video player

One thought on “Colbert Super PAC komt met eerste spotje

  1. Pingback: Super PAC Stephen Colbert publiceert eerste spotje | VerkiezingenVS.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *