Clinton: “Biden tegen inval bij Osama”

Wat is er interessant aan een speech bij de National Association of Convenience Store Owners? Eigenlijk niets. Behalve als  Hillary Clinton haar campagne voor het presidentschap in 2016 ermee afstrapt.  

Dinsdag sprak Hillary Clinton op de conventie van de NACS. Het moest een geheime speech worden: video- en geluidsopname waren verboden, er mocht niets van deze bijeenkomst op social media verschijnen en journalisten waren niet welkom. Maar woorden gesproken op een bijeenkomst van drie- tot vierduizend man publiek zijn moeilijk stil te houden. The Atlantic Journal Constituent sprak met een aantal aanwezigen.

Doet ze het of doet ze het niet?

Er kwam in deze speech geen antwoord op de vraag of ze een gooi wil doen naar het presidentschap in 2016. Dat is ook niet zo gek natuurlijk: die knoop hakt ze volgend jaar pas door. Haar speech was, volgens een anonieme bron, er meer een van “rah, rah, pro-entrepreneurship, feel-good message”. Na haar praatje was de mogelijkheid om de voormalig first lady vragen te stellen. En toen begon haar campagne voor het presidentschap dus eigenlijk wel.

Tijdens de Q & A werd Clinton namelijk gevraagd naar de geslaagde aanval op Osama Bin Laden in 2011. De beantwoording van deze vraag liet volgens Tom Taylor, een Democraat die zitting heeft in het State House of Representatives van Georgia, weinig aan de verbeelding over.

I know she’s running for president now, because toward the end, she was asked about the Osama bin Laden raid. She took 25 minutes to answer. Without turning the knife too deeply, she put it to Biden.

Blijkbaar was Joe Biden tegen de aanval op Osama. Hillary Clinton en Leon Panetta – toen nog directeur van de CIA – waren de grootste voorstanders van de actie. De rest is geschiedenis. Seal Team Six viel het huis van Bin Laden binnen en doodde de leider van Al Qaida. Op een besloten bijeenkomst voor vierduizend man heeft Hillary Clinton gisteren haar collega, en waarschijnlijk grootste tegenstander voor de Democratische nominatie, bijna een half uur een lafaard genoemd. Clinton heeft natuurlijk nog niet officieel gemeld mee te doen in 2016. Na gisteren is ‘e’en ding duidelijk: Hillary is er klaar voor.

2 thoughts on “Clinton: “Biden tegen inval bij Osama”

  1. Pingback: Jeb Bush doet een Hillary : Electiondeskusa

  2. Pingback: Elizabeth Warren, de Democratische anti-Hillary? | ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *