[BREKEND] Romney verslaat Obama met twee procentpunten

Mitt Romney staat twee punten voor. Op Obama. Voor het eerst meet PPP een voorsprong voor de voormalige gouverneur van Massachusets. Die ‘voorsprong’ (binnen de foutmarge) heeft Romney te danken aan Onafhankelijken (Romney 45 procent, Obama 36 procent) en het feit dat de Republikeinse Partij meer tegen Obama is (88 procent) dan de Democraten voor de huidige president (83 procent).

Trump?

Volledigheidshalve: Newt Gingrich en Ron Paul staan op 5 punten achterstand op Obama, Michele Bachmann op 9, Rick Perry op 10 punten achterstand. De enige kandidaat die Romney nog in de wielen kan rijden, is een Onafhankelijke. Zoals Donald Trump. Probleem: hij zou meer van Romney snoepen dan van Obama – hij is goed voor 19 procent van de stemmen (Obama scoort er dan 45, Romney 31 procent).

Paul of Huntsman?

De kans dat Trump meedoet, is nihil. Belangrijker dan zijn eigen succes (naar eigen zeggen) is het verslaan van Obama door de juiste kandidaat. En PPP heeft berekend dat Romney die kandidaat is. Tenzij Ron Paul of Jon Huntsman het veld als onafhankelijke kandidaat betreden. Ook dan verliest Romney tegenover Obama procentpunten, maar het gat is dan niet groot. Met Ron Paul in het veld liggen de verhoudingen Obama-Romney-Paul 42-37-17 procent, met Obama-Romney-Huntsman 43-37-11 procent.

Onafhankelijke invreter

Hoe dan ook – de enige die van een derde kandidaat lijkt te profiteren, is Obama. Die derde kandidaat zou, volgens polls, zich in de Republikeinse achterban vreten en door het oprapen van de Onafhankelijke stemmen zo de kansen op den GOP’er in het Witte Huis verkleinen. Het is dus zaak voor Romney om niet alleen Newt Gingrich van zich af te houden, maar alle avonturen van Paul om als onafhankelijke kandidaat mee te doen, de kop in te drukken. Dat kan – met een Romney/Paul ticket. Gecombineerd dus. Wie weet? <<

One thought on “[BREKEND] Romney verslaat Obama met twee procentpunten

  1. Pingback: Trump verlaat Republikeinse Partij en vergroot kansen Obama’s herverkiezining - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *