Zware tijden voor Rick Santorum

De week begon zo mooi voor Rick Santorum. Zaterdag won hij nog ruim de voorverkiezing in Louisiana en Missouri, maar daarna ging het fout met de kandidaat uit Pennsylvania. Gisteren kreeg hij het aan de stok met een verslaggever van de New York Times.

video platform video management video solutions video player

_

Santorum’s emoties zijn – zoals ook in het filmpje wordt gemeld – al langer een een mikpunt van spot. Mitt Romney noemt deze uitbarstingen steevast tantorums in plaats van tantrums. Santorum probeerde zich er nog uit te lachen door te zeggen dat elke rechtgeaarde Republikein weleens een NY Times-journalist heeft uitgescholden, maar het kwaad was al geschied.

Daarnaast is er in Missouri ook een monsterverbond gaande om Santorum van de winst af te houden. De Paul en Romney-campagnes werken samen om de resultaten van counties die door Santorum gewonnen zijn ongeldig te laten verklaren. Santorum blijft hier ook luchtig onder, maar hij zal hier niet met veel plezier naar kijken.

Hulp

Toch is het  niet alleen kommer en kwel voor Rick Santorum. Gisteren kreeg hij van twee afzonderlijke groepen steun. Allereerst was daar Sarah Palin. Zij gaf Santorum groot gelijk  dat hij de NY Times-reporter hard aanpakte.

_

Ook de pro-Santorum Super PAC Red, White and Blue Fund gooide gisteren haar hoed in de strijd in Wisconsin. Volgens de laatste peilingen heeft Santorum de komende week een gat te dichten van ongeveer tien procent in The Badger State. De voormalig senator kan dus ook wel wat hulp gebruiken na een zwaar weekend. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *