Windvaan Mitt – strategie, verspreking of een mislukte metafoor?

Je maakt een schets, schudt en … de boodschap verdwijnt! Etch A Sketch is speelgoed uit het pre-digitale tijdperk. Geen batterij, geen software en door bijna iedereen vergeten. Behalve door Romneys strateeg Erik Fehrnstrom. Hij vergeleek de campagne van zijn baas met het speeltje en veroorzaakte er een trending topic mee op Twitter. Wat was het geval?

Bij CNN wilde John Fugelsang weten of Romney, om de voorronde te winnen, niet zo ver naar rechts moest opschuiven dat hij de steun van meer gematigde Republikeinen en Onafhankelijke kiezers zou verliezen. Hij moest toch tegenwicht bieden aan Newt Gingrich en Rick Santorum – beide een stuk rechtser (en principiëler) op het politiek spectrum. Fehrnstrom trapte er in: “Well, I think you hit a reset button for the fall campaign. Everything changes. “It’s almost like an Etch-a-Sketch – you can kind of shake it up, and we start all over again.”

Oeps!

Bedoelt Fehrnstrom hier dat het Mitt Romney niet zo heel veel uitmaakt wat hij vindt omdat hij in staat is met elke politieke wind mee te waaien? Is Windvaan Mitt een een campagnestrategie in plaats van een politiek verwijt van zijn tegenstanders? Hoe dan ook – de ambivalentie van Fehrnstroms opmerking komt hard aan. Zoals gezegd: het was trending topic op Twitter en een majeure gaffe. De strateeg van Romney die toegeeft dat zijn baas een inhoudsloze windvaan is, moet pijn doen. Zo zie je maar – ga jezelf niet onderuit, doet je personeel het wel voor je. <<

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *