Wrappin' up ~ het Bloomberg/Washington Post debat

Twee nieuwsredacties die het zevende GOP-debat hosten – de belangrijkste conclusie van het Bloomberg/Washington Post-debat is de onoverzichtelijke hoeveelheid materiaal en de vele analyses dat oplevert. Van minuut tot minuut is verslag gedaan van het twistgesprek tussen de acht kandidaten. In dit kortje een overzicht van overzichten.

Fragmenten

Om te beginnen wat fragmenten: zoals Cains verdediging van zijn eigen 9-9-9-plan. Huntsman aanval daarop. Gingrich debatje met Romney over diens belastingplannen, Bahcmanns pleidooi voor minder overheidsbestedingen of Perry’s banenplan.

Buzz

Het debat is gevoerd onder de hashtag ‘econdebate’ (dat kostte je met elke tweet dus twaalf tekens: tien letters, een hashtag en minimaal één spatie). Met Topsy hebben we een rss-feed gemaakt om alle analyses over het debat die nog komen te kunnen volgen.

Quote

Tot slot: “I don’t want to abolish government. I simply want to reduce it to the size where I can drag it into the bathroom and drown it in the bathtub”, aldus GOP mega-strategist Grover Norquist, aangehaald in een heldere analyse over de vraag wie nu al die Amerikaanse banen om zeep heeft geholpen. Want het debat was gisteren vooral een steekspel over de mogelijkheden Amerika weer aan het werk (en werkend) te krijgen. We hebben weer ge-wel-dig ge-noten. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *