With friends like these..

Maxine Waters is een controversieel lid van het Huis van Afgevaardigden. Deze 72-jarige vrouw zit sinds 1991 in het Congress, is lid en oud-voorzitter van de Congressional Black Caucus (CBC), prominent lid van de commissie die de banken reguleert, maar bovenal niet op haar mondje gevallen. In een Town Hall Meeting in Inglewood, Californië sprak zij gisteravond harde woorden over zowel de Tea Party als president Obama.

Vorige week kwam het nieuws uit dat Obama’s approval rating een absoluut dieptepunt heeft bereikt. Kritiek van een zwarte partijgenoot op zijn inzet, doet zijn zaak dan ook geen goed. In een town hall meeting in Detroit vorige week, zei ze dat de ze als zwarte afgevaardigde de president niet wil bekritiseren, uit angst de deur open te zetten voor nog meer kritiek van buitenaf:

If we go after the president too hard, you’re going after us. When you tell us it’s all right and you unleash us and you’re ready to have this conversation, we’re ready to have the conversation. We’re getting tired y’all. We want to give him every opportunity. But our people are hurting. The unemployment is unconscionable. … When you let us know it is time to let go, we’ll let go.

Harde woorden van afgevaardigde Waters, maar woorden waar Obama niet teveel van hoeft te schrikken. Uit een poll van The Washington Post en ABC News bleek vorige week dat Obama onder zwarte Amerikanen nog steeds ongekend populair is: 86% van hen vindt dat Obama goed werk aflevert.

Het gaat echter niet om de kritiek die Obama of de Tea Party te verduren krijgt van Maxine Waters, het gaat om afgevaardigde Waters zelf. Waters ligt zelf zwaar onder vuur. Zij zat in de commissie die de banken reguleerde toen zij zich in 2008 hard maakte voor bail out money voor banken van minderheden, waaronder voor de bank OneUnited. In 2009 kwam aan het licht dat ze banden had met deze bank: ze heeft ooit aandelen in deze bank gehad, en in 2008 zat haar man in het bestuur van deze bank. Er werd een onderzoek naar haar handelen geopend, en in november 2010 zou haar zaak behandeld worden. De behandeling werd echter uitgesteld vanwege ruzie in de onderzoekscommissie. Op het moment wordt het onderzoek gedaan door een externe partij omdat ook de onderzoekscommissie onderzocht wordt.

Obama doet er alles aan om zijn approval ratings weer op te krikken. Als hij dan hoort dat er een in opspraak geraakt partijgenoot is die ruzie zoekt met zowel hem als zijn tegenstander, denk hij vast with friends like these.. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *