Hoge bomen vangen veel wind

Rick Perry’s ster rijst snel. Daags na de aankondiging van zijn kandidatuur was hij de Top Tier Candidate van de GOP. Met boude uitspraken, scherpe aanvallen op Obama en goede resultaten uit Texas, werd hij al snel de front runner. Wat hij zich moet realiseren, is dat de favoriet onder een groter vergrootglas ligt dan de anderen .. en meer vijanden maakt.

Op 19 augustus was er een felle aanval op Obama’s werkgelegenheidsplan.

The president’s been on a jobs tour. As a matter of fact, we crossed paths when we were in the state of Iowa. He had his big ol’ bus – his big ol’ 1.2 million-dollar bus, made in Canada – but, anyway, the real issue is our president’s out there, and he goes on a jobs tour. This is the president of the United States that has killed more jobs in America than I think any president in history, certainly in my lifetime. I think the only job he cares about is the one he’s got.

Als je zegt dat iemand verantwoordelijk is voor het het grootste banenverlies in de geschiedenis, moet je je uitspraken in ieder geval kunnen onderbouwen. Omdat het campagneteam van Perry niet de benodigde documentatie wilde geven, hebben de fact checkers van The Washington Post het zelf uitgezocht. Wat blijkt: het banenverlies was al ruim voordat Obama president werd begonnen. Daarnaast zijn er geen cijfers om Perry’s claim te onderbouwen.

Daarnaast heeft Perry er een machtige vijand bij. Als gouverneur van Texas was hij groot voorstander van tort reform, wetgeving die onder andere de hoge schadevergoedingen aan banden moet leggen. Mocht hij de nominatie winnen, betekent dat dat hij er een machtige vijand bij heeft: advocaten. Hoewel advocaten het niet hebben op Obama, zorgt de angst voor inkomensverlies ervoor dat in 2012 misschien toch politiek (lees: financieel) actief zullen worden als Perry de Republikeins presidentskandidaat wordt.Als hij de Republikeins presidentskandidaat wordt.

Maar ook als hij de Republikeins presidentskandidaat wordt hoeven de advocaten misschien niet te vrezen voor hun portemonnee. De eerste vergelijking tussen Perry en Mike Dukakis is al gemaakt .. en daar is nog nooit iemand beter van geworden.. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *