Wie doen er nog mee in Virginia?

De voorverkiezingen in Virginia zijn pas op zes maart. Je zou denken dat het nog even duurt voordat de campagnes zich druk gaan maken om deze primary. Toch brengt Virginia de nodige stress met zich mee. Om mee te kunnen doen met deze verkiezingen is het namelijk noodzakelijk dat de kandidaten vandaag (22 december, red) voor vijf uur ‘s avonds minimaal tienduizend handtekeningen hebben ingediend van mensen die hun deelname steunen. Vooralsnog is het alleen Mitt Romney en Ron Paul gelukt.

Newt Gingrich

Mitt Romney is al sinds de zomer handtekeningen aan het inzamelen en wist eerder deze week in onderstaande video dan ook te melden aan alle eisen te voldoen. Ook Ron Paul heeft al aangegeven de benodigde handtekeningen te hebben verzameld. Het verschil tussen deze kandidaten en Newt Gingrich is dat hun campagneorganisatie wel volledig op stoom is. Gingrich’s campagne lag deze zomer stil toen de volledige campagnestaf van de voormalig Speaker optstapte terwijl de kandidaat van zijn vakantie in Griekenland genoot. Lang werd er gespeculeerd dat hij zich terug zou trekken, maar hij besloot door te gaan. Door deze gedwongen pauze loopt zijn campagne nu echter achter de feiten aan. Dit merkte Gingrich ook al bij zijn aanmelding in Ohio.

The challenge for us is to get the popular support organized fast enough. We may barely make it Thursday in Virginia.

In een poging alsnog aan de vereiste handtekeningen te komen heeft de Gingrich-campagne in alle haast twee campagnebijeenkomsten in Virginia gepland. Dit betekent dat de kandidaat geen campagne kan voeren in Iowa, de staat die twee maanden voor The Old Dominion hun kiesmannen verdeelt. Een dag waarop Newt Gingrich zich niet kan verdedigen tegen aanvallen van zijn tegenstanders komt gezien de trend in de peilingen extreem slecht uit voor de (nog altijd ) front runner.

Tegenstanders

Niet alleen Newt heeft problemen om op het stembiljet in Virginia te komen. Bronnen binnen de Republikeinse partij in Virginia hebben ABC News laten weten dat de GOP ook nog niets gehoord heeft van Michele Bachmann, Jon Huntsman, Rick Perry en Rick Santorum. Het feit dat Gingrich kostbare tijd opoffert om in maart op een stembiljet te kunnen staan, geeft aan dat hij van plan is om tegen die tijd nog in de race om de Republikeinse nominatie te zitten. Het is nog maar de vraag of de andere kandidaten net zo optimistisch zijn over hun kandidatuur. <<

One thought on “Wie doen er nog mee in Virginia?

  1. Pingback: Wie doen er nog mee in Virginia? - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *