Waarom Gingrich South Carolina won

Verrast door de winst van Gingrich op Romney? Dan heeft u niet verder gekeken dan ik, vrees ik. Gingrichs overwinning op Romney is rendement van een beslissing die al maanden geleden is genomen, weet Molly Ball van The Atlantic. Zijn winst is geen toeval, maar een geslaagde investering.

Gingrich had 12 paid staffers in the state and five offices, the only candidate with more than one. It was part of a strategic decision, made months ago, to focus on South Carolina as the state where he was most likely to find an opening. Gingrich moved much of his national operation to the Palmetto State and focused on courting Tea Party activists and the conservative Upstate region, where he drew his strongest support in the primary. <<

One thought on “Waarom Gingrich South Carolina won

  1. Gingrich heeft vooral gewonnen omdat de Tea Party en de ‘witte werkende klasse’ nog steeds huiverig zijn voor de aristocratische robot Romney.

    Een van de meest interessante conclusies bij de uitslag van SC is dat de Tea Party nog steeds springlevend is. Desondanks is de big-government Republican Gingrich beslist geen Tea Party-kandidaat. Hij heeft met zijn retoriek en ‘red meat’ echter wel de ‘witte werkende klasse’ en een deel van de aanhang van de Tea Party kunnen overtuigen. Die stemden op Gingrich bij gebrek aan beter, want een van de merkwaardigste aspecten van deze voorverkiezingen is dat van de overgebleven kandidaten er niet een mainstream conservatisme vertegenwoordigt. We hebben nu een kansrijke kandidaat waarvan niet duidelijk is wat hij precies is, iemand met drie echtgenotes en drie religies, een sociaal-conservatief die vroeger (noodgedwongen) vakbondsvriend was en drie keer voor verhoging van het schuldenplafond stemde, en een libertarier. Geen enkele gewone conservatief met een goed verhaal en een goed plan.

    Santorum zal zich voorlopig geen zorgen meer hoeven te maken over het geld. Het partij-establishment en de Republikeinse Congresleden zullen er nu alles aan doen Santorum in de race te houden, zodat die stemmen niet naar Gingrich gaan. Gingrich kan de presidentsverkiezingen niet winnen, en niemand kijkt uit naar samenwerking met Gingrich als president.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *