Vriend van Rick Perry: "Mormonisme is een cult"

Mitt Romney en Jon Huntsman zijn mormonen. Niet alle evangelicals gaan hier erg makkelijk mee om. Toch is hun geloof deze campagne geen issue. Tot afgelopen vrijdag. Vrijdag noemde bij de Values Voters Summit Robert Jeffres, voorganger van de First Baptist Church of Dallas het mormoons geloof een cult terwijl hij Rick Perry aankondigde.

The decision for conservative evangelical Christians right now is going to be do we prefer somebody who is truly a believer of Jesus Christ or somebody who is a good moral person but he’s a part of a cult. And it’s not politically correct to say but it’s true. Mormonism is a cult.

Zaterdag gingen de aanvallen op de mormonen door. Bryan Fischer, een conservatieve activist, sprak vlak na Mitt Romney toen hij zei dat de volgende leider van Amerika een man moest zijn ..

.. of “genuine” Christian faith.

Anyone but Romney

Deze christenen hebben een grote stem in het bepalen van de Republikeinse kandidaat. Dit kan een probleem worden voor Romney. Vooralsnog heerst onder zowel de Tea Party als de evangelical christians het gevoel van anyone but Romney. Big Mitt laat zich hier vooralsnog niet door afleiden.

The task before us is to focus on the conservative beliefs and the values that unite us. Let no agenda narrow our vision or drive us apart.

Toch moet Mitt Romney wel op blijven letten. Hij mag op het moment dan wel weer de front runner zijn, hij is er nog niet. <<

7 thoughts on “Vriend van Rick Perry: "Mormonisme is een cult"

 1. Romney speelt het heel erg goed. Hij laat iedereen rechts van hem elkaar de tent uit vechten. Maar zal het lukken. Het wordt spannend vannacht….

 2. Jeffres was de dominee die indertijd ook allerlei onzin over Oprah Winfrey verkondigde. Dat orthodoxe zuidelijke baptisten de mormonen, jehovah getuigen, unitariers, e.d. niet tot het christendom rekenen was bekend, maar deze dominee is daar nogal open over. Dat Perry zich uitgerekend door Jeffres liet aankondigen kan daarom geen toeval zijn. Dat werd gedaan om Romney te beschadigen. Dit lijkt me een overstandige tactiek van Perry.

  Toen Glenn Beck, eveneens een mormoon, indertijd een van de drijvende krachten achter de Tea Party-beweging was, hebben diverse orthodoxe dominees hun mening over mormonisme bijgesteld. Zij zagen dat Beck, die een enorme manifestatie in D.C. met allerlei dominees en rabbi’s organiseerde, eigenlijk dezelfde ethische en politieke doelen nastreefde. Ik denk niet dat hiermee aan die meer ontspannen sfeer een einde is gekomen.

  Romney heeft, als hij de nominatie verovert, een kandidaat-vice-president nodig die de complete achterban, inclusief Tea Party en orthodoxe protestanten, naar de stembus kan brengen. Die kandidaat kan eigenlijk niemand anders zijn dan Herman Cain. Romney is openlijk positief over Cain, en, wanneer hij wordt geconfronteerd met verschillen van mening, zegt hij weinig meer dan “Herman Cain is a good man”. Romney is nooit kritisch over Cain. Hij kan volgend jaar niet om Cain heen wanneer hij wordt genomineerd. Hij heeft Cain nu ook nodig om de positie van Perry verder te verzwakken. Cain lijkt nu echter ook de kandidaat van de zwijgende meerderheid te worden. Hoe Romney dat gaat oplossen weet ik niet.

 3. Ik ben heeel benieuwd hoe Cain aanvallen gaat afslaan op:
  – 999 ; dat zal hem makkelijk vallen…
  – Awlaki; hij heeft hier gedraaid. Ik denk dat hij hier iets gaat zeggen van: “At the time I didn’t know he was also a Yemeni citizen….” en verder zal hij zeggen dat het onmogelijk is nu uitspraken te doen over nationale veiligheid. Het laatste zou ik wel zwak vinden. (Hoewel dit debat uitsluitend over economie gaat…)
  – TARP: Cain heeft TARP gesteund. Santorum heeft al aangekondigd dat hij hem hier op gaat aanvallen om te tonen dat hij geen echte Tea Party kandidaat is.
  – Romney: Cain heeft Romney gesteund in 2008. Santorum en Perry zullen hem neerzetten als “somebody who endorsed Mitt Romney”.

  Ik ben benieuwd…

 4. Pingback: Mitt Romney komt op stoom « ElectionDeskUSA

 5. Pingback: (Alweer een) Republikeins verkiezingsdebat: It’s on! « ElectionDeskUSA

 6. Pingback: Rick Perry pakt Mitt Romney aan « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *