Trump verlaat Republikeinse Partij en vergroot kansen herverkiezining Obama

TV-personality en miljonair Donald Trump heeft de Republikeinse Partij de rug toegekeerd en zich als onafhankelijke kiezer in New York ingeschreven. Het lijkt de opmaat voor zijn onafhankelijke kandidatuur in de verkiezingen van 2012. En er is maar een kandidaat die daarvan maximaal profiteert: Barack Obama. We analyseerden zijn (toenemende) kansen met een derde kandidaat in het strijdperk al eerder.

Horror

Donald Trump heeft zijn mogelijke kandidatuur altijd in het midden gehouden. Belangrijker dan zijn deelname was naar eigen zeggen het verlies van Obama. Trump gunt de president geen tweede termijn. Probleem is dat de juiste kandidaat om Obama te verslaan, Mitt Romney, niet de favoriete kandidaat van Donald Trump is. En, oh horror, na Romney verschijnt nu ook Ron Paul in the picture┬á– naast Huntsman geen grotere criticaster van de miljonair.

Moderator

De timing van de stap komt een dag of tien nadat Trump een debat afzegde. Hij zou als moderator optreden, maar zag daar onder zware druk vanuit de Republikeinse Partij en na het massaal afzeggen van deelnemers, van af. De kandidaten hadden weinig behoefte zich de nieren te laten proeven door een presentator die mogelijk een rol zou kunnen spelen in hun kansen het Witte Huis te veroveren. En met een mogelijke kandidatuur van Trump als derde, onafhankelijke presidentskandidaat zijn die kansen voor hen en de partij alleen nog maar kleiner geworden. <<

2 thoughts on “Trump verlaat Republikeinse Partij en vergroot kansen herverkiezining Obama

  1. Ik denk dat Trump alleen maar is geinteresseerd in de publiciteit die dit oplevert. Hij houdt van die media-aandacht. Dat hij zich, na twee jaar Republikein te zijn geweest, weer laat uitschrijven, is niet zo belangrijk. In 2001 was Trump nog een geregistreerde Democraat, en hij heeft zich ook al eens aangesloten bij de Reform Party. Hij zou in New York eventueel kandidaat kunnen zijn voor de Independence Party, maar dan heeft hij een ‘Wilson-Pakula’ nodig, een ontheffing omdat hij geen lid was. Trump heeft mogelijk nog meer ‘bagage’ dan Gingrich. De Republikeinse kandidaten en het Republikeinse establishment hebben Trumps televisiedebat met de kandiaten voor de nominatie gesaboteerd. Daarmee zou Trump weer eens een uur volop in de aandacht staan, en dat is hem niet gelukt. Nu is hij blijkbaar boos. Met de kandidatuur van Trump wordt het niets, want Trump zal zeker niet willen dat journalisten zijn financiele zaken en priveleven gaan uitpluizen. Hij maakt alleen maar wat lawaai omdat hij daarmee weer eens in de publiciteit komt. De meeste conservatieven moeten niets van Trump hebben.

  2. Pingback: Donald Trump steunt Mitt Romney - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *