Santorums dochter is ziek, Romney valt dus alleen aan op internet

Rick Santorum heeft de campagne verlaten om thuis voor zijn zieke dochter Bella (3) te zorgen. De dochter leidt aan de zeldzame Trisomy 18, een genetische afwijking. Mitt Romney heeft zijn negatieve campagne in Pennsylvania afgeblazen en respecteert de keuze van zijn tegenstander. Een dure geste – Romneys campagne had 2,9 miljoen dollar uitgetrokken om Santorum in diens thuisstaat de voet dwars te zetten. Santorum wordt pas donderdag weer terug verwacht. Bella verlaat vandaag het ziekenhuis.

Een nobele daad, ware het niet dat een negatieve campagne ad natuurlijk gewoon op internet is te zien. De 2,9 miljoen dollar worden door Romney niet zomaar over de balk gesmeten. De filmpjes zijn weliswaar niet voor een groter publiek via kabel te aanschouwen, wie een beetje zoekt vindt ze echter moeiteloos op het wereldwijde web (zie onderaan dit bericht).

Een van de attack ads zet de track record van Santorum in zijn thuisstaat pijnlijk op een rij. In 2006 verloor hij van Democraat Bob Casey. Hij verloor zijn zetel als Senator. Onverstandig om hem nu tot presidents-kandidaat te promoveren.

De aanhoudende druk op Gingrich om zijn campagne te stoppen, stuit op gekmakende eigenwijzigheid. Het enige effect van die druk, is dat ook Newt langzamerhand begint in te zien dat een de strijd tegen Romney verloren is. “I think you have to be realistic”, en dat was hij volgens toonaangevende Republikeinen al een tijdje niet meer.

“Given the size of [Romneys] organization, given the number of primaries he’s won, he is far and away the most likely Republican nominee.” Toch heeft de voormalige Speaker geen behoefte aan een opgave. Hij hoopt, net als Santorum, op een electoraal wonder. En die kan in deze campagne zomaar uitkomen. <<

 

 

One thought on “Santorums dochter is ziek, Romney valt dus alleen aan op internet

  1. Pingback: [BREEK] De Republikeinse nominatie is bekend: Santorum stopt - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *