Ron Paul, 'always on the right path'

— Ron Paul bracht de laatste paar weken alleen negatieve spotjes uit waarin vooral Newt Gingrich het moest ontgelden. Het legde de Texaan geen windeieren: in de laatste peilingen is hij de nieuwe front runner in Iowa. Nu hij aan de top gekomen is door te zeggen waarom ze niet op anderen moeten stemmen, is het tijd dat de kiezers leren wie Ron Paul eigenlijk is. Dit probeert de afgevaardigde te doen in zijn nieuwste spotje dat gisteren uit kwam.

Always on the right path

In zijn nieuwste campaign ad komen vier vrouwelijke oud-patiënten van de Texaan aan het woord. Deze vrouwen delen alle vier de mening van Paul over abortus.

Life begins at conception in my opinion. And as a result, I love to go to a doctor who felt the same way.

De video richt zich vooral op het diepe christelijke geloof van de Texaan. Dat mag geen verrassing heten in Iowa, een staat die vier jaar geleden nog gewonnen werd door de conservatieve dominee Mike Huckabee. In het spotje krijgt Mitt Romney een hele subtiele trap na. Niet alleen de standpunten in het verleden worden nog zijdelings aangehaald, ook het geloof van Big Mitt komt aan bod.

It’s not hard for someone who is a Christian and who truly believes to stay on the right path, and I think that’s what kind of person Ron Paul is.

Dat het geloof van Romney in Iowa weer ter discussie staat, heeft Mister Goodhair te danken aan de spotjes van Rick Perry. Ron Paul lijkt daar in dit spotje handig gebruik van te maken.

Ron Paul heeft de laatste weken bewezen dat hij goed is in het aanvallen van zijn tegenstanders. Nu hij zich in de top van de peilingen meldt, zal hij ook moeten laten zien hoe goed hij zich kan verdedigen. Zie ook later vanmiddag een analyse over Pauls campagnestrategie – als ‘uitvreter’ van Mitt Romney. <<

One thought on “Ron Paul, 'always on the right path'

  1. “It’s not hard for someone who is a Christian and who truly believes to stay on the right path, and I think that’s what kind of person Ron Paul is.”

    Is dat een aanval op Romney of Gingrich? Gingrich is na zijn bekering tot het katholicisme een soort herboren christen geworden, zodat al zijn zonden hem vergeven zijn. Dat moet de evangelische kiezers toch aanspreken. Bovendien is echtscheiding een fenomeen waarmee evangelische christenen niet onbekend zijn. Ze mogen in theorie dan fel tegenstander zijn, maar ze hebben als groep wel de hoogste echtscheidingscijfers van het land. Katholieken en reguliere protestanten scoren hier een stuk lager, terwijl orthodoxe joden en atheisten de laagste echtcheidingscijfers hebben. Het zou natuurlijk kunnen dat evangelische christenen hun eigen echtscheidingen liever over het hoofd zien, maar wel van hun politieke leider verlangen dat die zich daar niet aan schuldig maakt.

    ‘The right path’ zou ook kunnen slaan op het ontbreken van flipfop-gedrag. Daar valt Paul inderdaad moeilijk van te beschuldigen, maar dan is dit misschien een verwijzing naar de flip-flops van Romney en Gingrich. Het gaat zeker niet over het geloof van Romney. Dat is beslist niet de stijl van Paul, en de meeste evangelische kiezers hebben thans geen overwegende bezwaren meer tegen katholieke of mormoonse kandidaten. De steun van de evangelische groepen in Iowa voor de katholiek Santorum spreekt hier boekdelen. Men wil vooral iemand die opkomt voor huwlijk en gezin, en tegen abortus is. Of dat een katholiek, mormoon of jood is, is van veel minder belang. Amerikaanse evangelische christenen lijken niet erg op orthodoxe protestanten in Nederland. Die laatsten zijn veel sectarischer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *