Romney's buitenlandadviseur is homo en stapt op

Richard Grenell was tot gisteren Romney’s adviseur en woordvoerder op het gebied van buitenlands beleid en national security. Daarnaast was Grenell ook nog eens openlijk homo. De laatste week is dit erg in het nieuws geweest in de conservatieve blogosfeer. Sociaal-conservatieve bloggers trokken zijn loyaliteit in twijfel (bijvoorbeeld als Obama plotseling voor het homohuwelijk zou zijn). Al deze aandacht werd Grenell uiteindelijk teveel. Gisteren diende hij zijn ontslag in.

Romney-campagne

Hoewel de sociaal-conservatieve Republikeinen moeite hadden met Grenell’s aanwezigheid in de Romney-campagne, had de campagne hier zelf een stuk minder moeite mee. Vlak nadat bekend werd dat Richard Grenell zijn ontslag had aangeboden, kwamen zij met een statement waarin ze deze gang van zaken betreurden.

We are disappointed that Ric decided to resign from the campaign for his own personal reasons. We wanted him to stay because he had superior qualifications for the position he was hired to fill.

Obama-campagne

Vanochtend meldden we al dat de Obama-campagne op oorlogspad is. Dat bleek nog maar eens direct nadat het nieuws van Grenell bekend werd. Teddy Goff, digital director van de Obama-campagne, reageerde direct op twitter.

Today we learned that in the year 2012, a Republican nominee for President can’t have a gay person as spokesman.

Zo vroeg in de campagne zijn dit soort berichten nog niet dodelijk voor een kandidaat. Naarmate zes november nadert, is nieuws als dit vernietigend voor een kandidaat. Het feit dat dit nu gebeurt, geeft aan dat de campagne nog maar net begonnen is. Als je echter kijkt naar de toon van de kandidaten, kunnen we nog het nodige vuurwerk verwachten. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *