Obama vs. Romney: Obama in de aanval

Sinds het zeker is dat Mitt Romney de Republikeinse kandidaat wordt, heeft de Obama-campagne het moeilijk gehad. Er waren schandalen over prostituees in Colombia, een veel te dure bijeenkomst in Las Vegas en een campagnemedewerker die niet de juiste dingen riep. Waar de campagne van de Republikeinen al in volle gallop was, moesten de Democraten nog op snelheid komen. Dit weekend was de scherpte weer terug bij de mannen van Obama.

Osama Bin Laden

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Seal Team Six┬ámet veel geweld Bin Laden’s compound in Pakistan binnen viel en de terroristenleider doodschoot. Vrijdag verscheen er in dit kader een campaign ad op de website van de president waarin men in twijfel trok of Mitt Romney ook de beslissing had genomen om Osama uit te schakelen. Om deze twijfel luister bij te zetten, wordt Big Mitt geciteerd. Men citeert echter niet de Romney van 2012, maar die van 2007.

_

Voor Romney is het niet prettig om op deze manier weggezet te worden. Gisteren nam hij dan ook op elk mogelijk moment afstand van deze beschuldigingen. Volgens hem zou elke president deze beslissing hebben genomen, “even Jimmy Carter”.

_

Obama politiseert met het aanvallen van Romney over het al dan niet uitschakelen van Osama Bin Laden de aanval van Seal Team Six, iets waar hij in eerste instantie mordicus tegen was. Nu de peilingen echter aangeven dat de verkiezingen spannender zouden kunnen worden dan gehoopt, probeert de president zo snel mogelijk een voorsprong te nemen. Het is voor Barack Obama te hopen dat deze tactiek werkt. <<

2 thoughts on “Obama vs. Romney: Obama in de aanval

  1. Pingback: Romney’s buitenlandadviseur is homo en stapt op - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

  2. Pingback: Obama slaat zijn nagels uit - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *