Rick Perry pakt Mitt Romney aan

— Rick Perry valt in zijn nieuwe – serieuze – campaign ad, zonder zijn naam te noemen, Mitt Romney aan. In Faith heeft Perry het over zijn geloof. De Texaan vindt het niet meer dan normaal dat er vragen komen over je geloof als je president van de VS wil worden.

When you run for president, you get a bunch of questions about your faith. People want to know what drives you, how you make decisions.

De gouverneur van Texas trekt met deze woorden het geloof en de waarden van Mitt Romney in twijfel. Romney, een mormoon, is van mening dat het religie uitsluitend een zaak is van de kandidaten zelf. Eerder deze campagne werden de conservatieve values van mr. Goodhair al in twijfel getrokken toen een aan Rick Perry gelieerde dominee mormonisme een cult noemde. Een klein relletje was geboren met Perry en Romney als hoofdrolspelers. Het brandje werd geblust toen Perry zei dat hij het niet met dominee Jeffress eens was. Het lijkt er met dit spotje op dat de Texaan toch van mening is veranderd. Hij sluit zijn ad af met nog een trap na aan het adres van Romney.

I’m Rick Perry, I’m not ashamed to talk about my faith, and I approve this message.

In een poging zijn aaval te verhullen haalt Perry in zijn spotje ook uit naar liberalen.

Now some liberals say that faith is a sign of weakness. Well they’re wrong. I think we all need God’s help.

De kiezers van de Texaan vinden zijn dit volmondig met hem eens en de liberalen waar Perry het over heeft zullen nooit op hem stemmen. Door hen bij naam te noemen kan Romney echter niet reageren zonder zijn eigen religie als onderwerp op tafel te gooien. Gezien de wantrouwige houding van de conservatieve Republikeinen ten opzichte van het mormonisme is dit wel het laatste wat Big Mitt wil. <<

One thought on “Rick Perry pakt Mitt Romney aan

  1. Pingback: [ElectionDeskUSA] Laatste loodjes | vanderlubben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *