Republican National Committee haalt uit

— De Republican National Committee gaat vol in de aanval. Gisteren presenteerde zij de website Ottack2012, een site waarin alle negatieve campagnes van Barack Obama onder de loep worden genomen. Op deze site ging ook de bovenstaande web ad in première.

Context

In dit spotje halen zij een uitspraak aan van presidentskandidaat Obama in 2008. In Canton, Ohio deed Obama een boekje open over de Amerikaanse politiek.

That’s how you play the game in Washington. If you can’t beat your opponent’s ideas, you distort those ideas and maybe make some up. If you don’t have a record to run on, you paint your opponent as someone people should run away from.

Wat de RNC er niet bij vermeldt is dat Obama deze woorden uitsprak in reactie op de constante persoonlijke aanvallen van John McCain.

Romney

Het is niet de eerste keer deze campagne dat woorden van Obama volledig uit de context gehaald worden. In november deed Romney dat ook. Ook hij monteerde een uitspraak van Obama in reactie op McCain op een manier dat het net leek alsof Obama die uitspraak zelf deed.

De campagne van 2012 lijkt een bijzonder negatieve campagne te gaan worden. De Republikeinen geven daar in hun eigen gelederen al een goed voorbeeld van. De RNC lijkt nu al Obama in dit spel te willen betrekken. Een reactie kan niet uitblijven. Alleen de vorm blijft nog een verrassing. <<

2 thoughts on “Republican National Committee haalt uit

  1. John McCain is geen man van persoonlijke aanvallen. In de campagne van 2008 gaf zelfs Obama toe dat McCain zich in dit opzicht voorbeeldig gedroeg. Eerder, tijdens de campagne van 2004, was het ook McCain die een einde maakte aan de actie van Swift Boat Veterans for Truth, die probeerden Kerry’s oorlogsverleden in een kwaad daglicht te stellen. Dat er in 2008 sprake was van constante persoonlijke aanvallen van John McCain is onzin.

    Het probleem voor Obama is dat hij nu wel gedwongen is een negatieve campagne te voeren. In 2008 kon hij met verhalen over hope & change en een serie mooie beloften vele kiezers voor zich winnen. Na meer dan drie jaar regeren is er maar weinig over van die hope & change, en het grootste deel van die beloften kwam hij niet na. Hij heeft maar weinig waarmee hij de campagne in kan. Uiteraard had de president te maken met een economische crisis, maar dat had Roosevelt in 1936 ook. Het verschil tussen Obama en Roosevelt is echter dat men bij Roosevelt sterk het idee had dat er hard werd gewerkt aan de oplossing van de problemen, terwijl men bij Obama de indruk heeft dat er maar weinig gebeurt. Obama en aanhang klagen ook nog aldoor dat alle problemen door Obama’s voorganger en Wall Street werden veroorzaakt. Dat werk op den duur niet: Men kiest een president om problemen op te lossen, niet om te klagen en vervolgens nog meer geld te eisen voor bail-outs en mislukte plannen als stimulus en Obamacare.

    De kiezers willen vooral een betere economie, minder werkloosheid en een lagere overheidsschuld. Daarvoor moet men niet bij Obama zijn, zo is het huidige sentiment. De werkloosheid is nog steeds veel te hoog, en bij voortgezet beleid wordt dat structureel, i.e. het zal een West-Europees niveau bereiken. Als men niets heeft om zich op te beroemen, zit er niets anders op dan het voeren van een keiharde negatieve campagne, gericht op de persoon Romney. Dat is wat er zal gebeuren. We gaan een van de meest laag-bij-de-grondse campagnes ooit tegemoet, compleet met lastercampagnes, kiezersregistratiefraude en zo meer.

  2. Pingback: Republican National Committee lanceert Ottack2012.com | VerkiezingenVS.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *