pro-Romney Super PAC spreekt voor z'n beurt

— Gisteren stond bovenstaand filmpje plots online. Het betreft hier een attack ad op Newt Gingrich. De Super PAC Restore Our Future¬†heeft het filmpje gemaakt, maar ook weer snel verwijderd. Het spotje was namelijk nog niet af.

Restore Our Future is een pro-Romney Super PAC. In het spotje wijzen ze op de redenen waarom president Obama hoopt op een overwinning van Gingrich in de Republikeinse nominatiestrijd: Newt Gingrich heeft teveel bagage. Gingrich was voor een individueel mandaat in de zorg, heeft gelobbyd voor Wall Street en Zorgverzekeringsbedrijven en hij loopt al veel te lang in Washington rond.

Een spotje naar buiten brengen terwijl het nog niet af is, is slordig. De inhoud van dit filmpje laat zien dat de Romney-aanhangers voor het eerst zenuwachtig worden van een tegenstander. Het verleden van Gingrich is echter behoorlijk bekend en lijkt hem te worden vergeven juist omdat hij niet Mitt Romney is. Of deze ad effect zal sorteren is dus nog maar de vraag. Voor het antwoord moeten we wachten tot het spotje af is. <<

3 thoughts on “pro-Romney Super PAC spreekt voor z'n beurt

  1. Pingback: pro-Romney Super PAC: “Now you see the problem?” « ElectionDeskUSA

  2. Gingrich is duidelijk de meest formidabele tegenstander van Romney. Ik denk dat veel kiezers hem zien zitten, omdat ze weten dat hij echt tegen Obama zal vechten op een fundamenteel niveau. En duidelijk conservatief credentials heeft, terwijl Romney deze niet heeft. Romney heeft niks met de Tea Party, hij heeft er nog nooit een bezocht. Gingrich is al jaren actief in het Tea Party circuit.

    Niettemin, is de afgelopen tijd duidelijk gebleken dat er heel, heel veel tegenstand tegen Gingrich is vanuit de establishment.

    Een prachtig, redelijk onafhankelijk artikel over Gingrich is deze in de WSJ over waarom Gingrich zowel fantastisch als verschrikkelijk is.

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203413304577086824255350642.html

    • Gingrich heeft weinig affiniteit met de Tea Party. Alleen Cain en Bachmann zijn echte Tea Party-kandidaten. Gingrich is, evenals Romney, een big-government conservative, met sterk neo-conservatieve trekken. Hij heeft in de jaren ’90 van de vorige eeuw weliswaar veel bereikt, maar hij heeft een karakterdefect en een besmet verleden. Daarom kan hij de presidentsverkiezingen niet winnen. Karaktermoord is te gemakkelijk bij Gingrich, omdat zijn verleden zo’n rijke bron van belastend materiaal is. Hij is er zelf wel tegen bestand, maar als de onafhankelijke kiezer, die zich pas enkele weken voor de presidentsverkiezingen in de kandidaten verdiept, dagelijks wordt gebombardeerd met ‘feiten’ over Gingrich, zal die het zekere voor het onzekere nemen en op Obama stemmen. Men moet de kandidaat op z’n minst een beetje sympathiek vinden. Alleen met de persoonlijkheid en het verleden van van iemand als Huntsman of Romney maakt de Republikeinse kandidaat een kans. Huntsman, Romney en Bachmann hebben weliswaar niet het charisma van Obama, maar op hun levenswandel is verder niets aan te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *