'Oeps' extra pijnlijk: Rick Perry vergeet kern van zijn eigen beleid

_

Dat hij niet kon debatteren, gaf Rick Perry zelf ook al toe. Dat hij enthousiast is tijdens speeches, was vooral zijn vrouw opgevallen. Wij dachten dat-ie dronken was. Dat hij zijn eigen beleid vergeet, is menselijk, maar pijnlijk. Snijden in de omvang van het overheidsapparaat is niet een issue waar de Republikeinse kandidaten onderling erg in verschillen. Ze willen allemaal een kleiner apparaat. Verschil is wel dat, na gisteren, alle andere kandidaten weten waar ze in snijden. Perry vergat er één, en wat voor één. Het rijtje moest luiden: Education, Commerce en … eh … oops … Energy.

Extra pijnlijk aan de gaffe: energie is het hart van Perry’s banenplan. Aanboren van olie- en gasvoorraden moeten in de plannen van de Texaanse gouverneur 1,2 miljoen extra banen opleveren. Vorige maand, 14 oktober, hield hij de verzamelde pers en aanhangers nog voor:

America should not be, and when I’m president of the United States, will not be held hostage. America has proven but untapped supplies of natural gas, oil and coal. America is the Saudi Arabia of coal with 25 percent of the world’s supply.

Energie is volgens Perry de sleutel tot herstel van de Amerikaanse economie. Daarvoor zijn grondstoffen nodig om te produceren en die producten aan de rest van de wereld te slijten. Probleem: de ‘milieu’ bureaucraten staan hopeloos in de weg. Ze zijn een obstakel waar Perry gisteren, ten overstaan van een miljoenenpubliek, dus ‘even’ niet op kon komen. En daarvoor wordt hij keihard afgestraft. Commentatoren nemen afscheid van de de goedlachse gouverneur. Zeer waarschijnlijk exit Perry. <<

3 thoughts on “'Oeps' extra pijnlijk: Rick Perry vergeet kern van zijn eigen beleid

  1. Pingback: Herman Cain struikelt over Libië « ElectionDeskUSA

  2. Pingback: Nancy Pelosi maakt Rick Perry belachelijk « ElectionDeskUSA

  3. Pingback: Zat Romney er wéér naast? « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *