Obama wint van Romney, Colbert als 'spoiler'

Public Policy Polling kwam gisteren met de uitkomsten van enkele mogelijke head-to-heads voor november. Uit deze peiling bleek dat op dit moment alle Republikeinse kandidaten het zouden afleggen tegen de president. Mitt Romney en Ron Paul zouden nog het dichtst in de buurt komen van Obama. Beide kandidaten hebben een achterstand van vijf procent in de peilingen. Met een achterstand van zeven en acht procent doen respectievelijk Newt Gingrich en Rick Santorum het iets slechter dan Romney en Paul. Rick Perry staat daar weer achter. Het verschil tussen Obama en Perry bedraagt meer dan tien procent.

Ruk naar het midden

Opvallend in deze uitslag is in welke mate Barack Obama het midden terug heeft weten te veroveren. Hij heeft een voorsprong van ruim veertig procent onder kiezers die zichzelf moderates noemen. Onder mensen jonger dan 45 heeft hij een voorsprong van twintig procent, terwijl hij ook onder latino’s – een belangrijke minderheid in de swing state Florida – met 36 procent een ruime voorsprong heeft. Langzaam maar zeker lijkt Obama het vertrouwen van zijn kiezers terug te winnen.

Stephen Colbert

PPP peilde ook wat het zou betekenen als Stephen Colbert als third party candidate mee zou doen aan de verkiezingen. In de verkiezingen zou Colbert dertien procent van stemmen krijgen. Een eventuele onafhankelijke deelname van Colbert betekent goed nieuws voor Romney. In een verkiezingsstrijd tussen deze drie heren haalt Colbert meer dan de helft van zijn stemmen bij president Obama weg. Ook als Colbert als onafhankelijke kandidaat aan de verkiezingen mee zou doen wint Obama het van Romney. Het verschil tussen de beide kandidaten zou wel kleiner worden. In deze driestrijd heeft de zittend president een voorsprong van slechts drie procent op de voormalig gouverneur van Massachusetts. <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *