Kurk onder de campagne van Rick Perry lekt – Texas lijdt

Banen in Texas – het is de kurk waar Perry’s campagne op drijft. Zijn belofte: ik heb mensen aan het werk gekregen – kies mij en ik geef heel Amerika banen. Maar nieuwe data van het Amerikaanse CBS laat zien dat de armoede er harder stijgt dan in de rest van Amerika (14,3 om respectievelijk 15, 1 procent) en vanaf 2008 is ook de werkloosheid er hard gestegen – van 7,6 procent toen tot 8,2 procent nu.

Van de werkenden verdiend meer dan een half miljoen Texanen $7,25 dollar per uur. Dat is $15.000 dollar per jaar voordat de belastingdienst langskomt. Een alleenstaande moeder met twee kinderen redt het daar niet mee en is aangewezen op sociale zekerheid, publieke gezondheidszorg en de aloude oude food stamps – voedselbonnen voor het gehele gezin.

Daarbij komt dat Texas de staat is met de meeste onverzekerde Amerikanen: 26,6 procent van de inwoners (6,2 miljoen) betaalt geen premies. Dat vertaalt zich ook naar het aantal onverzekerde kinderen – hoewel dat aantal tussen 2008 en 2010 met ruim 200 duizend is gedaald. Volgens de census zijn steeds meer inwoners aangewezen op die hatelijke Obamacare om er zeker van te zijn zorg te krijgen die ze soms nodig hebben.

En het kan, vanuit Perry’s perspectief, nog slechter. Uit een derde studie blijkt dat de Texaanse middenklase de komende jaren te maken zullen krijgen met een stagnerend inkomen, een gebrek aan goed-betaalde banen en verzekeringen, economische immobiliteit voor jongeren die steeds moeilijker een hogere opleiding kunnen bekostigen.

De staat van dienst van Rick Perry ligt nu onder vuur, toch lijkt hij daar niet zichtbaar onder te lijden. Hoewel hij en Romney nu echt in een head-to-head zijn verwikkeld, krijgt Mr. Goodhair toch de meeste harten sneller aan het kloppen (zie tabel). Behalve bij een groot aantal families in Texas die proberen de eindjes aan elkaar te knopen en niet kunnen rekenen op de steun van hun gouverneur. Buiten dat hij op campagne is of branden blussen, vindt hij social security een Ponzi-scheme – hij is ertegen. En veel Republikeinen, in ieder geval degenen die door Gallup worden ondervraagd, vinden dat prachtig om te horen. <<

Opinions of Rick Perry and Mitt Romney

One thought on “Kurk onder de campagne van Rick Perry lekt – Texas lijdt

  1. Pingback: De Perry-campagne implodeert « ElectionDeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *