Het wordt spannend in Florida

Eerder deze week berichtten we al dat de voorsprong van Romney op Gingrich in een nationale peiling verdampt is. Gisteren werden de resultaten van de nieuwste CNN/Time/Opinion Research Corporation Florida poll bekend.

Statistisch gelijk

In deze peiling heeft Romney sinds zeventien januari acht procent aan steun ingeboet, maar staat met 36 procent steun (nog) bovenaan in Florida. Santorum verliest hetzelfde percentage als de voormalig gouverneur van Massachusetts en staat derde met iets meer dan tien procent van de steun. De verloren steun van Romney en Santorum is in zijn geheel naar Gingrich gegaan. Newt Gingrich heeft in de laatste negen dagen zestien procent aan steun gewonnen en zit Romney op de hielen. Met 34 procent steun eindigt de voormalig Speaker in deze peiling nipt tweede, maar staan ze statistisch gelijk.

Einde van de Newt come-back?

Toch is het niet alleen goed niews voor Gingrich. The Washington Post merkte gisteren op  surge van Gingrich ten einde lijkt. De sterke stijging in de peilingen neemt af en in de tracker poll van Gallup is Gingrich zelfs een procent gedaald sinds eergisteren. Dit zijn verschuivingen in de marge, maar betekent wel dat de South Carolina bump erop zit, en dat Gingrich het vanaf nu weer zelf moet doen.

Santorum verlaat Florida

Aan de andere kant is er in Florida nog elf procent van de stemmen te winnen. Rick Santorum lijkt eieren voor zijn geld te kiezen en staakt zijn campagne in Florida. De uiteindelijke winnaar van de Iowa caucus is het geen enkel moment gelukt om momentum te krijgen in the Sunshine State. Door zijn campagne te verhuizen naar Nevada – de staat die op 4 februari haar caucus houdt – hoopt hij gebruik te maken van het feit dat de overige kandidaten zich vooral op Florida richten. Mocht de steun van Santorum naar Gingrich gaan, neemt deze een grote voorsprong op Big Mitt.

Romney kijkt verder

Maar niet alleen Santorum kijkt nu al naar de Nevada caucus, ook Mitt Romney kijkt verder dan 31 januari. Vandaag kwam zijn nieuwste spotje voor the Silver State. Berichtten we eerder al dat mr. Goodhair in Florida alle registers open trekt, in Nevada trekt hij precies dezelfde registers open.

_

Florida gaat een belangrijke rol spelen in de Republikeinse verkiezingsstrijd. Mocht Gingrich winnen in the Sunshine State dan grijpt hij definitief het momentum en hoeft hij alleen nog te reageren op aanvallen van zijn tegenstanders. Als Romney wint, trekt de voormalig gouverneur van Massachusetts het initiatief weer naar zich toe. Met een strakkere organisatie en meer geld kan hij zich dan gaan voorbereiden op Super Tuesday. <<

4 thoughts on “Het wordt spannend in Florida

 1. Het wordt inderdaad ontzettend spannend. Vanavond wordt een slachtpartij over:
  1. Immigratie en Hispanics… Romney zal Gingrich reclame die hij op verzoek van Rubio terugtrok zeker noemen; en Gingrich moet oppassen niet uit de bocht te vliegen
  2. Wie de echte ‘Reagen-Conservative’ is. Romney en zijn trollen hebben Gingrich hier keihard op aangevallen. Feitelijk bizar…, maar niettemin zal Gingrich gebrand zijn aan te tonen dat hij de enige echte erfgenaam van Reagen is. Hij was er notabene bij. Terwijl Romney echt allesbehalve dat is…
  3. Gingrich zijn zgn. ‘ethics violations’. Gingrich gaat Romney hard aanpakken op leugens hierover die hij en zijn trollen de vorige keer hebben opgedist.
  4. Electability van Gingrich zal op worden gehamerd door Romney
  5. Gingrich gaat Romney weer neerzetten als de “Massachusets-Moderate” die het homohuwelijk heeft ingevoerd, abortus betaalbaar heeft gemaakt, belastingen heeft verhoogd, liberale rechters heeft benoemd, etc.

  6. Romney heeft niks inhoudelijks te verdedigen. Hij zal gelijk over Gingrich beginnen.

  Gingrich was afgelopen keer zwakjes. Maar ik denk dat hij nu echt brutaal voor de slagader van Romney gaat.

  Je merkt wel dat de Tea Party steun voor Gingrich aan het verduidelijken is. Er kan verder enorm veel gebeuren.

 2. Pingback: Romney morele winnaar verkiezingsdebat - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

 3. Pingback: Romney morele winnaar verkiezingsdebat | VerkiezingenVS.com

 4. Pingback: Romney wint Florida. En nu? - ElectiondeskUSA | ElectiondeskUSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *